Credinta sau faptele?

Avem in fata noastra o contradictie? Prin ce poate pacatosul sa fie justificat in fata lui Dumnezeu: prin credinta in Hristos sau prin propiile fapte bune?

Cu siguranta,propiile fapte bune nu ne pot salva de judecata lui Dumnezeu.Ele nu sunt o justificare in Fata lui Dumnezeu.Aceasta justificare are loc numai prin credinta in Domnul Isus.Cand cineva este justificat prin credinta in hristos,Dumnezeu asteapta sa vada fapte bune.Aceste fapte bune le face un credincios fiindca este iertat prin jertfa de la cruce si nu ca sa fie iertat.Faptele crediciosului sunt roadele vieti vesnice pe care a primit-o cand a crezut in Hristos.Acest adevar il subliniaza Iacov cand vorbeste despre credinta fara fapte.

Credinta in Hristos este o justificare in fata lui Dumnezeu: ”Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos”. (Romani 5.1)

Justificare credintei noastre in fata oamenilor are loc prin fapte:”pentru ca cei ce au crezut in Dumnezeu, sa caute sa fie cei dintai in fapte bune.Iata ce este bine si de folos pentru oameni”.