Cu casa în mijlocul autostrăzii

Un cuplu de chinezi cu casa în mijlocul autostrăzii a acceptat, în sfârşit, să se mute.Proprietarii unui apartament dintr-un bloc cu cinci etaje din China au fost de acord, după lungi negocieri pe valoarea despăgubirilor, să evacueze clădirea, în jurul căreia autorităţile au construit o autostradă, scrie The Daily Mail.

Luo Baogen şi soţia sa au refuzat până acum să se mute, deoarece au considerat că suma oferită de guvernul chinez pentru locuinţa lor era insuficientă. Cei doi au rămas, astfel, singurii locuitori ai unui cartier care a fost mutat pentru a face loc autostrăzii.Autorităţile le-au oferit, în cele din urmă, celor doi echivalentul a 22.000 de lire sterline, însă construcţia locuinţei ar fi costat de trei ori mai mult, susţine Baogen.

Într-un târziu, după ce guvernul construise autostrada în jurul imobilului aproape părăsit, familia a decis să cadă la un acord şi a acceptat să se mute pentru suma de 26.000 de lire.

Autorităţile chineze fac frecvent presiuni aupra cetăţenilor care sunt nevoiţi să se mute dintr-o anumită zonă. Unele metode extreme includ chiar tăierea utilităţilor pentru a grăbi procesul de expropriere.sursa

2 thoughts on “Cu casa în mijlocul autostrăzii

Comments are closed.