Personale

Cui ne inchinam?

La poalele muntilor Himalaya se afla o tara cu numele Nepal.Acolo oamenii practica hinduismul,o religie care inglobeaza cateva zeci de mii de zeitati,fiecare din ele sculptate intr-o forma sau alta.Hindusii nu numai ca se inchina acestor idolii de lemn,piatra sau chiar metal,ci se inchina si unor animale cum ar fi vaca.Cu toate ca in tara bantuie saracia,templele acestor idoli sunt in marea lor majoritatea poleite cu aur,statuile sunt confectionate din materiale extrem de scumpe si, desi multi mor de foame,vacile se plimba in voie.

O forma clasica a idolatriei intalnita atat in Antichitate,cat si in secolul nostru este o inchinare in fata unui chip cioplit.Nu trebuie sa mergi pana in nepal ca sa vedem chipurile cioplite,caci le gasim in locurile de inchinareal crestinilor.Acolo intalnim statuete,sculpturi,reprezetand fie fiinte,fie alte aspecte din sfera religioasa-toate in contracditie vadita cu ceea ce spune Biblia:  “si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.” Romani 1.23-25..

5 Comments

 • Alex

  Exista un singur Dumnezeu , doar ca fiecare ii spune cum vrea ( Allah , Budha , etc ) .. Asta este parerea mea si cred ca am dreptate nu ?

  Reply
 • admin

  Ai dreptate cand spui ca Exista un singur Dumnezeu viu si adevarat,doar ca unii dintre oameni nu se inchina la EL ci la idoli adica pe langa,astfel nerespectand Cuvantul lui Dumnezeu.

  Reply
 • fotograf nunta

  Exact cum a zis Alex….D-zeu e unu singur fiecare din noi il vede in felul lui!

  Reply
 • Derscanu

  Nu cred ca cei din Nepal sau alte zone asemeni au citi Biblia, poate nici nu au auzit de ea, plus ca aici la noi in “sanul crestinatatii” oamenii nu citesc.
  Omul are atrcatie spre idoli, iar daca nu si-ii face sub forma de statui sau icoane cu siguranta si-ii face din alti oameni: M. Jackson, Elvis, Etc….

  Reply
 • phidas

  De cele mai multe ori ma inchin la sticla de bere, alteori la cea de vin. 😀

  Reply

Leave a Reply