Culori de ulei si o frumusete desavarsita

culori de ulei

Ati cunoscut vreodata persoane care sa fie pasionate de pictura? Daca da, cu siguranta ati observat la ele un caracter aparte, iar arta lor este de cele mai multe ori una ce le va reflecta foarte mult din caracter si sentimente. Se spune ca prin folosirea de culori de ulei atat cei pasionati de pictura in zilele noastre cat si artistii mai vechi au reusit sa redea anumite sentimente si anumite stari unice in picturile lor.

Ce face ca aceste culori de ulei sa fie atat de deosebite?

Pentru multe persoane care poate nu au pictura ca si pasiune in mod deosebit, folosirea de culori de ulei sau nefolosirea de culori de ulei in cadrul unui tablou spre exemplu nu va face mare diferenta. Insa cu siguranta ca, chiar si pentru un ochi mai putin cunoscator al artei de a picta aceste de culori de ulei vor face o impresie diferita, chiar daca persoana in cauza poate nici macar nu va realiza acest lucru.

Versatilitatea unor astfel de culori de ulei este de necontestat, este una ce va conferi intregii picturi astfel realizate o emotie aparte, un plus de viata, o nelimitare in frumusete.

Folosirea a astfel de culori de ulei este una dintre cele mai vechi si in acelasi timp una dintre cele mai populare tehnici de pictura.

Inca dinainte de secolul al XV-lea se utilizau astfel de diverse culori de ulei, fiind inca de pe atunci foarte populare probabil in primul rand din prisma versatilitatii lor.

Cum se folosesc aceste culori de ulei

In primul rand putem spune ca astfel de culori de ulei pot fi utilizate pe mai multe tipuri de suprafete, de la panze la hartie, carton panzat si asa mai departe.

In plus, aceste culori de ulei se vor folosi de multe ori pe suprafete tratate. Spre exemplu, daca vorbim de o suprafata care va fi tratata cu grunt, acesta va influenta textura, va influenta chiar si gradul de absorbtie pe care suprafata in cauza il va prezenta in cele din urma, astfel ca si prin folosirea de culori de ulei pe astfel de suprafete tratate acestea vor fi ceva mai diferite in nuanta lor.

Culorile si nuantele ce le putem mentiona in cadrul unei palete de culori de ulei sunt diverse in sine, sunt bogate si ele vor avea un anumit miros, unic.

Exista in sine mai multe tipuri de culori de ulei: cele traditionale, folosita de studenti si artisti foarte des, mai exista apoi culori de ulei cu uscare rapida, care au o transparenta mai mare; culori de ulei solubile in apa, care vor fi ideale pentru cei care sunt mai sensibili la mirosul solventilor. Daca vorbim de culori de ulei sub forma de baton, ele au o constitutie fina si cremoasa, utila pentru schite, desene. Culorile de ulei de la www.profiart.ro se pot combina, asadar pentru toti cei dintre dvs. care sunteti pasionati de pictura sau doriti sa incercati aceasta arta, aceste culori de ulei sunt o alegere ideala.