Inca din perioada facultatii, mi-am dorit sa imi deschid o firma de catering sis a activez in domeniul organizarilor de evenimente. A fost un vis la care am muncit de foarte mult timp, pentru care am lucrat la diferite joburi sa strang sume importante de bani, pe care sa le investesc si timp si energie canalizata catre acest vis, de a detine propria afacere. Nu a fost deloc usor, dar la final de master, am reusit sa imi vad visul cu ochii: dupa perioade in care am alergat pentru a rezolva partea legata (birocratica) a firmei, am reusit sa deschis propria firma de catering! Si ce emotii am avut, cand a trebuit sa organizez primul meu eveniment, pentru ca sunt o persoana destul de emotiva din fire!
Tin minte ca o prietena de familie m-a rugat sa ma ocup de evenimentul ei cel mai important: nunta. Si-a dorit o nunta modesta, unde sa cheme doar familia, rudele si prietenii apropiati. A dorit sa faca asta la ea si sotul ei acasa. Deci provocarea a fost cu atat mai mare, cu cat a trebuit sa vin cu tot ce tinea de consumabile catering. In lista aceasta de consumabile, au intrat urmatoarele categorii de produse: tacamuri unica folosinta, pentru gustarile uscate sau dulci, servite inainte de meniul propriu zis, pahare unica folosinta pentru intampinarea tuturor oaspetilor cu sampanie, vesela, accesorii pentru fruit bar si asa mai departe.
Ca si meniu, s-a dorit ceva traditional. Asadar, am mizat pentru o ciorbita de burta la felul principal. Pentru felul al doilea, am optat pentru friptura de vita, marinata in sos de vin rosu si mirodenii, asezonata cu o salata lejera de vara (din cruditati de sezon). La felul al treilea, am mizat pentru supa – crema de ciuperci, ceva lejer si satios, astfel incat sa las loc si pentru desert. In afara de tort, care dupa spusele prietenei mele, ‘’a iesit superb si extrem de delicios’’, am optat pentru platouri de prajituri de casa, precum amandine, Carpati, macarons. Atentia la detalii imi este ceva caracteristic, deci am avut grija ca totul, de la prezentare, la servire si degustare sa fie mai mult decat impecabil.
La final, cel mai important lucru il reprezinta feedback-ul din partea clientilor. Conteaza foarte mult, pentru afacerea mea, parerile oamenilor care au avut incredere sa apeleze la serviciile mele. Asa stiu daca sunt pe drumul cel bun sau ce anume sa imbunatatesc pe viitor (pentru ca da, nimeni nu este perfect si mereu trebuie sa invatam care ne sunt minusurile, pentru a putea intelege ce trebuie sa imbunatatim). In prezent, afacerea mea a cunoscut o ascensiune uimitoare, dar nu as fi reusit sa fac acest lucru fara pasiune, dedicare si munca de implicare. Mereu am pus multumirea clientilor pe primul loc si voi continua sa fac acest lucru, pentru ca doar asa imi pot creste afacerea. Catering-ul nu este usor, nu este pentru oricine, deci inainte sa pornesti pe acest drum, asigura-te ca esti pasionat de acest lucru si ca esti dispus/a sa lucrezi cat 5 persoane la un loc, pentru rezultate vizibile.