Personale

Cum functioneaza bicicleta imposibil de furat

Costa 600 de dolari iar primele 300 de modele au intrat in productie. Cum functioneaza bicicleta imposibil de furat.

Satui sa ramana fara biciclete, trei studenti din Chile au creat bicicleta care nu poate fi furata iar acum vor sa o produca in masa, relateaza CNN.

Desi un obiect imposibil de furat pare a fi un mit, trei studenti din Santiago de Chile vor sa schimbe lucrurile. Solutia lor: o bicicleta cu un cadru care pot fi demondatat si reasamblat pentru a crea o “incuietoare” si asta in doar 10 secunde. Saptamana trecuta, cei trei tineri au lansat productia pentru 300 de astfel de biciclete.

Bicicleta imposibil de furat a fost inventata de Juan José Monsalve, Cristóbal Cabello si Andrés Roi, dupa cativa ani buni de munca. Ideea le-a venit dupa ce s-au confruntat de mai multe ori cu furtul bicicletelor pe care le detineau. “La un moment dat, lui Andrés i s-au furat doua biciclete, in interval foarte scurt de timp. Pentru ca in cadrul unui curs de inginerie-proiectare pe care l-am urmat cu totii am primit ca tema sa rezolvam o problema legata de transport, am luat aceasta experienta neplacuta a lui Andrés drept punct de plecare. Ne-am pus toti trei mintea la contributie si am ajuns la aceasta idee, pe care dupa ceva vreme am reusit sa o punem in practica”, a povestit  José Monsalve.

Bicicleta are o sa reglabila, asezata pe o bara metalica mobila, si poate fi incuiata printr-un sistem special. Yerka Bike, asa cum a fost botezata, costa intre 400 si 600 de dolari. Cei trei tineri cauta acum fonduri de un milion de dolari pentru ca produsul lor sa ajunga global din 2017. Dupa ce au lansat o campanie de strangere de fonduri, tinerii au vandut deja 197 de biciclete Yerka majoritatea catre clienti din SUA si Europa. sursa

 .

No Comments Found

Leave a Reply