Cum funcționează o instalație fotovoltaică Fronius?

Informatii generale:

Energia solară recepționată la nivel global este de aprox. 1.540.000.000.000.000.000 kWh / an (1.540 peta kWh / an). Acesta este de 15.000 de ori mai mare decât consumul global de energie. Felicitări pentru decizia dvs. de a utiliza în mod activ acest cel mai mare bazin de energie din întreaga lume. Apropo, știați că energia solară a fost descoperită pentru prima dată în 1839 de fizicianul Alexandre-Edmond Becquerel? Termenul oarecum ciudat de “fotovoltaică” provine din forța motrice din spatele acestei tehnologii, fasciculul de lumină. Un fascicul de lumină constă din particule minuscule, fotonii.

Generarea de energie pe acoperiș de la Instalatii fotovotalice Fronius:

Pentru a simplifica problemele, să începem prin a explica o celulă siliconică pură. Dacă ne reamintim ce am învățat în lecțiile noastre de fizică, siliciul prezintă 4 electroni în coaja electronică a nucleului atomic, așa-numitele electroni de valență. Fotonii, adică lumina soarelui, bombardează celulele solare și îmbogățesc electronii de valență cu energie.

Electronii sunt în cele din urmă bătuti de pe atomul de siliciu și lasă un atom pozitiv în urmă. Pentru ca electronii liberi să se miște în direcția corectă și pentru a permite generarea curentului, suprafața frontală și suprafața din spate a celulei trebuie polarizate diferit. Deci atomii de siliciu de pe suprafața frontală sunt dopați cu o cantitate mică de atomi de fosfor cu un electron suplimentar de valență.

Pe suprafața din spate a celulei, cu toate acestea, atomii de bor cu doar trei electroni de valență sunt adăugați la atomii de siliciu. Aceasta stabilește o diferență de tensiune între polul pozitiv și negativ și permite circulația electronilor, așa este generat curentul. Un număr mare de astfel de celule solare, puse împreună și încapsulate cu sticlă, vor forma apoi unul dintre modulele dvs. solare.

Conversia puterii sub acoperiș:

Instalatii fotovotalice Fronius au generat în modulele solare care pot fi utilizat în gospodărie. Aceasta este sarcina principală a invertorului Fronius. Invertorul Fronius este invertor solar de cea mai recentă generație. Acesta reprezintă o legătură extrem de complexă între modulele solare și rețeaua de transport utilitar. Se așteaptă, prin urmare, să îndeplinească o serie de sarcini foarte solicitante.

Operație complet automatizată de la Instalatii fotovotalice Fronius:

Instalatii fotovotalice Fronius funcționează într-un mod complet automatizat. După răsăritul soarelui, de îndată ce există o cantitate suficientă de energie generată de modulele solare, unitatea de control începe să monitorizeze tensiunea și frecvența liniei de utilități, precum și oferta de energie. Odată ce este primită suficientă lumină solară, invertorul solar începe să alimenteze rețeaua de transmisie utilitară. În funcție de tipul de instalare, câțiva wați de energie solară vor fi suficienți pentru a face treaba!

Instalatii fotovotalice Fronius vor continua să funcționeze astfel încât să atragă întotdeauna puterea maximă de la modulele solare. Această funcție este denumită MPPT (Tracking Point Maximum Power) și se realizează cu o rată de precizie mai mare de 99%. După întuneric, atunci când energia oferită nu mai este suficientă pentru a alimenta grila de transmisie utilitară, dispozitivul Fronius reduce automat conexiunea la rețea și oprește funcționarea, desigur cu toate setările și datele fiind conservate.

Beneficiul dvs:

Cele mai multe dintre sarcinile de mai sus, Instalatii fotovotalice Fronius vor fi mai ușoare și mai ieftin de instalat, deoarece nu mai sunt necesare periferice suplimentare. Datorită experienței noastre și a tehnologiilor extrem de inovatoare, Instalatii fotovotalice Fronius pot face față simultan toate aceste sarcini. Acesta îndeplinește, de asemenea, o serie de cerințe pentru protecția persoanelor, a aparatelor de uz casnic și a invertorului însuși.

Unele dintre aceste cerințe sunt:

Monitorizarea, Tipul de curent introdus în rețea

Răspuns la interferențe (de exemplu, telefoane mobile)

Încărcarea dorită a unei frecvențe sau a unei tensiuni ușor modificate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *