Cum reactioneaza o persoana fara adapost cand primeste 100 de dolari de la un trecator.

Un tanar care se numeste Kyle, care activeaza in cadrul GiveBackFilms, o organizatie caritabila ai caror membri cred ca cei cu care soarta a fost norocoasa sunt datori sa ofere ceva in schimb, a avut o idee care i-a atras un mare val de simpatie.

 Kyle s-a plimbat pe strazile din Salt Lake City, Statele Unite, si le-a dat cate 100 de dolari tuturor persoanelor fara adapost sau aflate in dificultate pe care le-a intalnit.

Reactiile acestor persoane sunt emotionante; un barbat a fost atat de impresionat incat a insistat sa ingenuncheze pe trotuar si sa spuna o rugaciune pentru Kyle.

Altii i-au multumit si si-au cerut voie sa-l imbratiseze, un tanar cerandu-si scuze ca miroase, pentru ca nu s-a mai spalat de mult timp.

Reactiile sunt diferite, dar au aceeasi incarcatura emotionala care poate schimba oricui ziua in bine. sursa

 

6 thoughts on “Cum reactioneaza o persoana fara adapost cand primeste 100 de dolari de la un trecator.

  1. E frumos sa facem bine. Totusi, in ceea ce priveste cersetoria consider ca trebuie aplicat proverbul care spune „Da-i omului o undita si invata-l sa pescuiasca decat sa-i dai un peste”. Vad ca sunt oameni in putere, care pot lucra.

  2. E si asta o varianta, de acord. Totusi, eu cred ca se poate gasi pana la urma, cu conditii scaderii din pretentii. Pentru o perioada merge si altceva decat calificarea noastra de baza, ceea ce ne-ar placea.

  3. Părerile sunt destul de împărțite, pentru că să recunoaștem că mulți practică cerșetoria pentru că nu vor să muncească. Și în cazul asta este mai ok să-i dau 100 unui cerșetor sau unuia care pentru o sumă mizeră și-a rupt spatele 8 ore pe zi?

    Cei care ajung în situații limită din cauze independente lor de obicei beneficiază de ajutor de la stat (pentru că au fost concediați sau pentru că au suferit un accident care le restricționează accesul pe piața muncii).

    În altă ordine de idei, eu mi-am tocit coatele prin facultate vreo câțiva ani de zile, timp în care multi dintre cerșetori au stat la o bere. Alții imediat după liceu s-au angajat (nu au stat la bere). Pe cine preferi să ajuți? Pe cei care și-au dat silința sau pe cei care au stat la bere?

Comments are closed.