Cum sa-mi motivez copilul sa-si faca temele

Pentru a merge la scoala, copiii au nevoie de toate cele necesare. Trebuie sa fie frumos imbracati, sa aiba carti si caiete, rechizite si toate cele necesare. Ca parinte, trebuie sa te asiguri si de faptul ca cel mic are un ghiozdan potrivit pentru el. Cele mai frumoase genti pentru scolari si ghiozdane pot fi cumparate si online, de pe zambirici.ro. Intra pe site si alege cele mai fumoase modele.

Cand vine vorba de scoala, cea mai mare problema pentru elevi poate fi rezolvarea temelor. De cele mai multe ori, parintii duc adevarate lupte pentru a-i determina pe cei mici sa isi faca temele. In cele ce urmeaza vrem sa-ti dam cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iti motivezi copilul sa-si faca temele.
In primul rand trebuie sa ii vorbesti copilului tau frumos despre scoala. Nu-i vorbi urat de dascali, nu vorbi in prezenta lui de cazurile mai putin placute din scoli, ci incearca mereu sa ii vorbesti de scoala intr-un mod cat mai placut.

Mai apoi, trebuie sa ii explici intr-un mod in care sa inteleaga faptul ca temele sunt foarte importante pentru el, deoarece astfel isi construieste un viitor.
Poate nu ar fi rau sa ii oferi mici recompense. De exemplu, fa-i un tabel in care sa lipesti fete zambitoare ori de cate ori isi face temele. La un anumit timp, dupa ce aduna un numar cat mai mare de fete zambitoare, fa-i o surpriza. Astfel o sa-l determini sa isi faca temele mai usor.

Lauda-ti mereu copilul, incurajeaza-l si ai rabdare cu el atunci cand isi face temele. E foarte important sa procedezi astfel. Nu il certa, nu tipa la el, ci poarta-te cu calm si intelepciune.
Fiecare copil e unic in felul lui, iar tu ca parinte trebuie sa gasesti cea mai buna strategie pentru a-l motiva. Ofera-i atentia de care are nevoie si temele vor fi mult mai placute.