Cum scapi de senzatia de lumina care iti sta in ceafa sau pe crestetul capului

S-ar putea scrie studii intregi despre psihologia luminii. De pilda exista oameni care au senzatia ca becul din tavan sau plafoniera le sufla lumina in ceafa sau le-o revarsa pe crestet.
Lumina care se raspandeste peste tot in camera din locul cel mai inalt da senzatia de monitorizare pentru multe persoane si inhiba oamenii creativi. Adesea persoanele timide, originale, hipersensibile au nevoie de o lumina orientata de jos in sus. Iluminatul cu aplice in afara de faptul ca este original intareste personalitatea si reda increderea in sine a celor vulnerabili.
O lumina plasata mai aproape de copil va da impresia mereu de protectie si de iubire care invaluiesc, in timp ce lumina distanta revarsata de sus de autoritate excesiva si urmarire permanenta.
Asa se eplica torturile bazate pe lumina stridenta a neonului stinsa si aprinsa cu rapiditate deasupra capului celui acuzat si obligat sa marturiseasca fapte pe care nu le-a comis.
Multe modele de aplice clasice sau moderne asteapta sa fie comandate in Magazinlustre.ro si sa fie psiholog activ al terapiei luminii pentru toti cei care au nevoie. Lumina din tavan care se adreseaza colectivitatii (de aceea lumina din institutii este distribuita in acest mod) afecteaza persoanele hipersensibile care au nevoie de intimitate si de lumina care sa li se adreseze personal (vezi veiozele sau aplicele asezate de fiecare parte a patului).


Dezvoltand ideea ajungem la concluzia ca lumina unica venita din tavan exprima dependenta, in timp ce cea provenita din doua veioze sau doua aplice asigura independenta partenerilor.
Aplicele viu colorate insufla mai mult curaj si mai mult optimism locatarilor, in plus aduc o pata de culoare in camera. APLICA ABC 6467 RABALUX 2X50W pune in scena spectacolul luminii mizand pe cromatica vie a componentelor corpului de iluminat. Galbenul, rosul, vernilul si albastrul deschis confera luminii o nota mult mai interesanta.
Aplicele originale pot fi alese si in functie de pasiunile celor care locuiesc in casa sau detin camera respectiva. Deosebite sunt cele in forma de aeroplan, asezate pe un suport in forma de nor sau cele in forma de flori.
Unele par in mod voit antice, iar efectul este senzational, in timp ce altele sunt concepute ca sculpturi in plastic sau metal sau decupaje in 3d. Formulele estetice ale aplicelor completeaza datele lor tehnice care le recomanda.
Punctele forte ale aplicelor sunt urmatoarele:
-posibilitatea repararii sau inlocuirii lejere nefiind asezate la inaltime sau in locuri inaccesibile
-durata lunga de viata, fiindca toate au factor de protectie, prin urmare rezista la condens, umiditate, stropi de apa
-design modern sau clasic, dupa gust
-asigura iluminarea cu accent pe o anumita suprafata si arunca un val de mister asupra restului camerei unde vizibilitatea este mai redusa
-consum redus la electricitate, pret onest raportat la terapia prin lumina pe care o realizeaza pentru oamenii timizi si hipersensibili
-permit iluminatul versatil, fiindca pot fi dezafectate si se poate aplica alt plan pentru iluminat, in cazul in care nu mai satisfac pe deplin gusturile celor din casa.
Iubesc aplicele si le vreau aproape si acasa, dar si in camerele de hotel!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *