Cum se alege un adeziv polistiren

adeziv polistiren

Rolul unui adeziv polistiren este multiplu, de la imbunatatirea izolatiei termice, lipirea diferitelor placi de polistiren si pana la tencuiala pe diferite baze: ciment, caramida, BCA sau beton.

Depozitarea si aplicarea unui adeziv polistiren

Un adezvi polistiren se poate pastra pe o perioada de cel mult un an, cu mentiunea ca acest lucru este posibil doar intr-un spatiu foarte uscat.

Pentru a se aplica pe suprafete aveti nevoie de un suport special pentru adeziv polistiren, care sa nu se deformeze nici macar atunci cand apasati putin mai tare pe el si sa nu aiba straturi aderent sau urme de murdarie. De aceea, inainte sa incepeti lucrarea va recomand sa spalati suportul si sa va asigurati ca este cat se poate de neted, in caz contrar riscati sa patrunda impuritati sau aplicarea sa nu se faca uniform, ceea ce poate provoca desprinderea placilor de polistiren sau aplicarea lor cu diferite imperfectiuni.

In ceea ce priveste grosimea startului de adeziv polistiren, aceasta depinde intr-o mare masura de caracteristica suprafetei pe care se utilizeaza. Cu cat suprafata este mai neteda si mai finuta, cu atat stratul poate sa fie mai subtire, dar daca urmeaza sa aplicati polistiren pe o suprafata foarte apraziva, cu mici denivelari si numeroase asperitati, stratul trebuie sa fie suficient de gros pentru a acoperi toate aceste imperfectiuni si pentru a asigura o priza cat mai buna intre placi si perete.

Aplicarea unui adeziv polistiren se incepe prin amestecarea lui, curatarea suprafetei pe care urmeaza sa se aplice, dupa care se poate trece la intinderea acestuia cu spatula. Dupa aceea lipiti cele doua suprafete si aveti grija sa tineti apasat cateva minute, pentru a se crea o atasare cat mai ferma si cu cat mai putin aer. In continuare, puteti sa lasati placa lipita si sa continuati operatiunea si cu celelate placi.

Avantajele pe care le ofera un adeziv polistiren

Un adeziv polistiren, pe langa proprietatea sa principala de a lipi placile de polistiren de perete va ofera si alte beneficii, iar printre acestea trebuie mentionata in primul rand proprietatea de izolare, atat termica, dar si fonica, proprietate care nu este deloc de neglijat. In plus, un adeziv polistiren ajuta si la cresterea duratei de viata a celorlalte materiale izolante cu care intra in contact.

Daca vreti sa va bucurati de doate beneficiile pe care le ofera un adeziv parchet, va recomand sa cititi cu atentia eticheta, pentru a fi sigur ca este potrivit pentru dumneavoastra. Pentru a face acest lucru nu va trebuie prea multe cunostinte in domeniu, tot ce conteaza este sa cititi cu atentie instructiunile si recomandarile producatorilor si sa le respectati intocmai.

In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a studia caracteristicile fiecarui adeziv polistiren va recomand sa accesati site-ul www.europlastic.ro, pentru ca aici veti gasi adeziv polistiren pentru orice tip de suprafata, iar specialistii acestui magazin sunt gata oricand sa va ofere informatiile de care aveti nevoie pentru a face alegerea potrivita in materie de adezivi, dar si cum sa ii aplicati pentru a obtine performante maxime.