Fără categorie

Cum te ajuta un avocat din Bucuresti cand ai o societate?

Tot mai multi romani isi infiinteaza firme mai mici sau mai mari, in diverse domenii. Atunci cand deschizi un business, asta inseamna ca trebuie sa te gandesti si la partea birocratica sau diverse chestiuni legate de societatea ta. O afacere nu inseamna doar a vinde produse sau servicii si a face profit. O afacere inseamna multa responsabilitate si multe documente si chestiuni legale. Daca societatea ta este una de dimensiuni mai mici, cu siguranta nu ai un angajat permanent care sa se ocupe de problemele legislative. Sa nu te gandesti ca vei fi scutit de probleme ce necesita consiliere legala. Nici vorba! Este inevitabil sa nu ai nevoie de cineva care sa stie sa interpreteze legile.

De aceea, este indicat sa iti angajezi un avocat Bucuresti specializat, in primul rand, in drept societar. Acest avocat iti poate oferi consultanta, asistare si reprezentare in orice fel de operatiuni in fata Oficiului Registrului Comertului: – infiintare societate, extindere / modificare obiect de activitate, majorare capital social, redactare acte constitutive si acte aditionale de modificare, rezervare denumire, schimbare denumire, schimbare sediu social, prelungire sediu social, gazduire sediu social, infiintare radiere punct de lucru, schimbare asociat/ administrator, revocare administrator, retragere asociat, cesiune parti sociale, fuziune si divizare societate, etc.

De exemplu, atunci cand vine vorba de fuziune si divizare exista o anumita procedura prin care unul sau mai multi experti, persoane fizice sau juridice, actioneaza pe seama fiecareia dinte societatile care participa la aceasta fuziune sau divizare. Insa totul se face independent de acestea cand se vor examina proiectul de fuziune sau de divizare si de va intocmi un raport scris de catre actionari. Un judecator delegat va desemna unul sau mai multi experti, la cererea comuna a societatilor, ce vor actiona pentru toate societatile implicate, dar independente de acestea. Un avocat va sti faptul ca se va intocmi un raport. Acest raport va contine precizari cu privire la cat de corecta si rezonabila este rata de schimb a actiunilor sau partilor sociale, metoda folosita pentru a determina rata de schimb si daca aceasta este adecvata pentru cazul respectiv si multe alte lucruri.

Dreptul societar este o subramura a dreptului de afaceri si avocatul care se va ocupa de societatea ta trebuie sa cunoasca toata legislatia in vigoare ce se aplica societatilor comerciale. Aceasta legislatie este una stufoasa si se schimba frecvent. De obicei au la baza Legile Comerciale care sunt compuse din legi, decrete-legi, hotarari si ordonante de guvern, norme, regulamente so ordine adoptate de organele competente.

Ar fi bine ca avocatul care se ocupa de problemele legate de societatea ta sa fie specialist si in drept administrativ, sau alte reamuri, deoarece, cu siguranta, vei intampina si astfel de situatii atata timp cat vei avea un business. Pe parte administrativa, un avocat Bucuresti ce are si o astfel de specialitate te va reprezenta atunci cand sunt plangeri formulate impotriva organelor emitente ale actului administrativ ( institutii ale statului), cand exista o plangere contraventionala formulata impotriva procesului verbal de contraventie cu privire la incalcarea legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, in cazul unor actiuni in anularea actelor administrative si asa mai departe.

Asadar, daca alegi un avocat Bucuresti asigura-te ca acesta este expert in mai multe domenii pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de consiliere si reprezentare.

 

No Comments Found

Leave a Reply