articole

Cureaua este un accesoriu necesar

Curelele sunt cingatori sau centuri speciale care în general se aseaza sau fixeaza în jurul taliei și sunt utilizate în mod obișnuit pentru păstrarea pantalonilor sau a fustelor pe corpul persoanei, deși uneori sunt folosite în scopuri decorative.

Curelele sunt în general confecționate din piele sau din materil textil de țesături grele.
Acestea includ o cataramă, o bandă sau o curea în designul ei și, adesea, o serie de găuri pentru ca vârful cataramei să fie inserat, făcându-l reglabil în lungime.

Bărbații au folosit centuri ca parte a îmbrăcămintei de la 1000 î.Hr. sau mai devreme.
În epoca modernă, până în jurul anilor 1920 curelele erau folosite pentru a ține pantalonii în sus, deoarece pantalonii aveau talie inferioară în acel moment.

In urma cu ma mult timp curelele erau utilizate pentu transportul obiectelor, un exemplu fiind centura de dulgher foarte utiizata de catre meseriasii in constructii.

În Evul Mediu timpuriu și în anii 1900-1910, a devenit la modă pentru femei să poarte centuri. Secțiunea curelei de centură care se blochează sau este introdusă într-o buclă este considerată a fi numită Lattiilus.

Curelele barbatesti si de dama fac ceea ce au de făcut și fac asta pentru noi în mod consecvent. Ele sunt create si folosite în funcție de nevoile noastre de utilizare, ceea ce înseamnă că pantalonii noștri nu cad. Dacă te uiți la asta în felul acesta, atunci te poți gândi la o centura ca la un accesoriu foarte dimensional și neinteresant. Cu toate acestea, dacă luați în considerare zonele de inspiratie ale producătorilor de curele și a designerilor, acestia s-au inspirat doar pentru a avea centura perfectă în jurul pantalonilor, astfel incat sa vă puteți uita la curele cu mai multă admirație și apreciere.

No Comments Found

Leave a Reply