Comunicate de presa Internet Personale

Custodia copilului

Cand un cuplu se separa si in casnicie exista un copil sau mai multi, interesul superior al acestora este cel mai important. Pentru cei mici, divortul parintilor este, adesea, privit ca un lucru pe care nu il pot intelege.

Trebuie ca cei doi sa dea dovada de multa tactica si maturitate si, de dragul celor mici, sa incerce, dupa separare, sa ii fie aproape in egala masura. Custodia copilului nu trebuie sa fie o lupta pentru cine ia copilul mai mult sau mai putin. Sotii care divorteaza trebuie sa inteleaga ca raman mama si tata si dupa ce nu mai sunt impreuna.

De aceea, instantele de judecata, acroda, de obicei, custodie comuna, cu stabilirea unui program de vizita sau, daca cei doi parinti cad la un acord, in incheierea hotararii judecatoresti, vor stabili impreuna programul pe care il doresc.

Custodia plina a copilului, pentru unul dintre parinti, se da in cazuri de exceptie cand celalalt parinte nu este capabil sa isi exercite atributiile. Asta inseamna ca, in cazul custodiei exclusive, parintele care va avea copilul in grija va lua de unul singur toate deciziile cu privire la cresterea si educarea copilului. Adica, nu va mai fi obligat sa se consulte cu celalalt parinte care nu are aceste drepturi asupra celui mic.

Daca in cazul custodiei comune pentru iesirea din tara, este nevoie de acordul prin procura al celuilalt parinte, in acest caz, parintele care are custodia exclusiva nu mai este obligat ceara acordul fostului sot sau fostei sotii.

Cu toate acestea, parintele care nu are custodia va trebui sa fie informat in legatura cu viata copilulu, are dreptul de a-l vedea si obligatia de a-i asigura pensia alimentara. Ca sa se obtina o custodie exclusiva, trebuie demonstrat, cu dovezi intemeiate, ca celalat parinte nu poate sa isi exercite autoritatea parinteasca si ca cel mic nu va avea niciun beneficiu si nu este in interesul copilului sa fie educat si crescut si de fostul partener.

Insa pentru a lua o decizie cat mai buna care, in primul rand, sa fie in interesul copiilor, cel mai bine este sa se apeleze la ajutor de specialitate. Unul din avocatii cu experienta care va poate sfatui si ajuta intr-un caz de divort cu custodie copil, este avocatul Nora Drulea. Cu o vasta experienta in astfel de situatii, avocatul Nora Drulea este omul de care aveti nevoie.

Veti avea consiliere de exceptie, nu numai de la un avocat care cunoaste ca la carte litera legii ci si de la un expert in psihologia divortului. Intotdeauna, avocatul Nora Drulea, va analiza cu atentie cazul pentru a va oferi cea mai buna solutie si, bineinteles, urmarind, asa cum legea o cere, interesul suprem al copilului.

Cel mai bine, pentru cel mic, este ca cei doi soti, indiferent de ce neintelegeri au intre ei, sa constientizeze faptul ca acesta va avea de suferit si ca in acest caz copilul nu reprezinta un trofeu. Copilul trebuie sa aiba parte de fericire indiferent de deciziile si drumurile pe care o vor lua parintii dupa divort. Copilul trebuie sa aiba, in continuare, un tata si o mama care sa ii fie alaturi..

No Comments Found

Leave a Reply