Fără categorie

De ce corpurile de iluminat cu led sunt cea mai buna alegere?

Corpurile de iliminat bazate pe tehnologia led sunt in acest moment cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre achizitionarea corpurilor de iluminat. Avantajele oferite de catre aceste corpuri de iluminat fac ca acestea sa fie cea mai buna alegere indiferent ca este vorba despre iluminatul public, iluminatul resedintelor, iluminatul aparatelor electronice de masura si control, etc. Indiferent ca este vorba despre banda led sau oricare alt tip de corp de iluminat, atat timp cat acestea functioneaza pe baza tehnologiei led, acestea sunt cea mai buna alegere. Avantajele oferite de catre tehnologia led sunt multiple, cateva dintre cele mai importante avantaje fiind urmatoarele:

  • Spre deosebire de becurile cu incandescenta, cele led sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic. In cazul in care corpul de iluminat bazat pe tehnologia led este de cea mai buna calitate atunci consumul de energie electrica poate scadea cu pana la 75 – 80 %, lucru extrem de important avand in vedere costul energiei electrice.
  • Cu ajutorul corpurilor de iluminat bazate pe tehnologia led, lumina este directionata acolo unde este nevoie de aceasta, lucru care cu siguranta nu este posibil cu ajutorul becurilor clasice.
  • Datorita faptului ca ledurile sunt confectionate din materiale non toxice, acestea sunt prietenoase cu mediul inconjurator.
  • Aprinderea instantanee a becurilor led este un alt avantaj oferit de catre utilizarea acestora.
  • Faptul ca becurile led pot fi controlate cu ajutorul unor dispozitive de control este de asemenea un alt avantaj oferit de catre utilizarea acestui tip de corp de iluminat.
  • Becurile led nu degaja caldura ceea ce inseamna ca acestea nu contribuie la incalzirea incaperii in care sunt utilizate, detaliu important mai ales pe timp de iarna.

In concluzie, corpurile de iluminat care functioneaza cu ajutorul tehnologiei led sunt cea mai buna alegere pe care o poti face, indiferent de locul in care doresti utilizarea acestora.

No Comments Found

Leave a Reply