De ce cresc preturile?

Am o nelamurire pe timp de criza financiara cand vrei sa ai vanzare la ceea ce produci de ce cresc preturile? cum sa creasca consumul cand preturile au crescut foarte mut in comparatie cu puterea noastra de cumparare.Salariile sunt asa cum sunt.Nu e lună în care să nu se scumpească alimentele. Şi asta se vede cel mai bine la casele din supermarket, unde lăsăm din ce în ce mai mulţi bani pentru aceleaşi cumpărături.Luna trecută, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 1,17% faţă de februarie, recordul de creştere fiind înregistrat de cartofi, cu 6,59%, şi de fructele proaspete, cu 5,26%. În ultimele 12 luni, alimentele s-au scumpit cu 9,92%, serviciile, cu 5,7%, iar mărfurile nealimentare, cu 7,41%, conform datelor INS.Toate aceste majorări ale produselor şi serviciilor au dus la creşterea inflaţiei.

11 thoughts on “De ce cresc preturile?

  1. Pentru ca romanul de mancare o sa isi cumpere oricand, orcat de sarac ar fi… pentru vanzatori e mai usor sa creasca pretul decat sa schimbe eu strategia de marketing.

    Asta ar fi una la mana. A doua ar fi criza globala a alimentelor, pretul carburantilor, cresterea taxelor la stat si lista poate continua.

    Problema mea nu este ca ne cresc preturile..problema este ca nu mai cresc salariile , ci gratie crizei/guvernarii au dat inapoi.

  2. Alimentele se vor scumpi din ce in ce mai mult in viitor, si poate ca sunt eu pesimit in privinta asta, insa prevad ca in zece ani un telefon mobil de valoare medie va fi echivalentul in lei a doua Kg de cartofi.

  3. Eu ceea ce doream sa zic este exact ceea ce a scris Soacra! Sa zicem ca un kg de cartofi a fost 1,5 lei inainte, acum cei de la care ei iti cer 2 lei pe kg de cartof, tu il dai tot cu 1,5 ? Nu cred….

  4. preturile cresc de la motorina… cand creste pretul la carburanti cresc toate preturile… eu as zice sa nu mai mancam nimic :))

Comments are closed.