articole

De ce sa suplimentezi cu lapte praf mesele de lapte matern ale bebelusului?

Din ce in ce mai multe mamici care alapteaza aleg sa suplimenteze mesele bebelusilor cu lapte praf pentru a avea siguranta ca se satura si ca iau in greutate in mod corespunzator. Unele mame suplimenteaza mesele cu lapte matern ale bebelusilor din proprie initiativa, in timp ce altele o fac strict la recomandarea medicului pediatru sau de familie.

Suplimentarea alaptarii cu lapte formula este perfect sigura si nu inseamna ca bebelusul va refuza sanul sau va fi mai putin sanatos decat un bebelus alaptat exclusiv natural. Pe aceste considerente, daca medicul specialist observa ca bebelusul nu ia in greutate in mod corespunzator in primele luni de viata, va recomanda suplimentarea cu lapte praf, asa cum este Topfer Kinder, spre exemplu.

Cand este recomandata din punct de vedere medical suplimentarea cu lapte praf?

Atunci cand este cu adevarat necesar, medicii specialisti recomanda alaptarea in tandem cu laptele formula. In general, medicii recomanda alaptarea exclusiva. Insa, atunci cand mamicii ii este imposibil sa alapteze exclusiv, cand bebelusul ia foarte putin in greutate sau chiar pierde in greutate, in cazul in care bebelusul uda mai putin de sase scutece in decursul unei zile, este imperios necesara alimentatia cu lapte praf.

De asemenea, medicii mai recomanda suplimentarea cu lapte praf atunci cand bebelusul are probleme medicale, cand se naste prematur sau are afectiuni medicale care necesita mai mult decat laptele matern sau cand laptele matern nu este suficient. Decizia de a completa alimentatia bebelusului de lapte matern cu formula de lapte nu este una usoara, deloc ieftina, insa este necesara.

Sunt femei care nu pot alapta deloc, dar sunt si femei care au o cantitate scazuta de lapte matern din cauza unei afectiuni, spre exemplu. In acest caz, daca bebelusul nu obtine suficient lapte matern prin alaptare si, prin urmare, este nevoie de o formula de lapte praf de completare.

Mai exista si situatia in care mama decide sa plece in concediu sau este nevoita sa plece intr-o calatorie de afaceri pentru cateva zile sau sa inceapa serviciul si, daca nu are disponibil o cantitate suficienta de lapte de mama muls si depozitat in congelator, sa se recurga la completarea cu lapte praf.

Daca partenerul este foarte atasat de copil si isi doreste din tot sufletul sa participe la hranirea bebelusului, poate sa o faca cu lapte praf. Pentru parintii care au adus pe lume gemeni sau tripleti, suplimentarea laptelui matern cu lapte praf poate fi imperios necesara.

Nu in ultimul rand, mamicile au posibilitatea de a combina laptele matern cu o formula de lapte ca urmare a unei alegeri personale. Formula de lapte pentru bebelusi se alege in functie de necesitatile copilului, de varsta acestuia, de carentele de vitamine pe care le are sau nu, daca acesta are alergii la laptele de vaca sau nu, iar lista criteriilor poate continua.

In concluzie, laptele matern este cu adevarat pretios pentru sanatatea bebelusilor, insa si laptele praf este foarte important.

 

 

No Comments Found

Leave a Reply