advertoriale

De stiut pentru a te trezi odihnit dimineata

Ti se intampla deseori sa te trezesti mai obosit decat poate te-ai culcat? Cu atat mai grea se simte oboseala cand vremea de afara este una ploioasa, mohorata. Si totusi diverse surse incearca sa iti propuna cai prin care sa ameliorezi din aceste stari resimtite la orele diminetii. Ce faci cand rezultatele nu par sa apara? Este clar ca nu ai optat pentru solutiile potrivite. Mai ales daca sunetul alarmei iti creeaza o stare majora de disconfort, inseamna ca trebuie sa gasesti o cale de a pune stop la astfel de treziri.

Desigur ca uneori este justificabil sa te trezesti obosit, mai ales cand cu o zi inainte nu ai stat nici o clipa degeaba. Sa stii insa ca acesta nu este nici de departe singurul factor care are influenta asupra odihnei pe timpul noptii. Iti prezint mai departe cateva aspecte care ar putea fi cauza unei odihne necorespunzatoare, poate te vei identifica cu una dintre situatii si vei cauta apoi o rezolvare.

Dormi prea putin

Este una dintre problemele cel mai frecvent intalnite. Corpul are nevoie de odihna pentru a functiona corespunzator si pentru a avea o stare generala de bine. Asta nu inseamna ca trebuie sa dormi exagerat de mult, nici pe departe. In fapt sunt suficiente 7-8 ore de somn pentru a te reface cu energie pentru urmatoarea zi. Face parte acest interval de odihna din ritualul celor ce duc un stil de viata sanatos, completat cu o dieta adecvata si sport. Incearca deci sa realizezi un echilibru din acest punct de vedere, sa indeplinesti numarul de ore de odihna.

Nu folosesti lenjerie de calitate

Poate nu te-ai gandit niciodata la asta, insa lenjeria are o mare influenta asupra somnului. Materialele sintetice nu permit pielii sa respire cum trebuie si deranjeaza somnul. In schimb un material natural favorizeaza asta. Iata motivul pentru care hotelierii se orienteaza dupa lenjerii pentru hoteluri realizate din materiale ca damascul, sifon, percale, bumbac satinat si asa mai departe.

Uite, daca este cazul tau si lenjeria reprezinta problema in ceea ce priveste somnul deranjat, iti recomand site-ul lenjerii-hoel.ro pentru a beneficia de seturi de calitate.

Ai prea multi factori de stres

Gestionarea corecta a stresului este o problema cu care majoritatea se confrunta in prezent. Atunci cand situatia scapa de sub control, iti afecteaza intregul stil de viata. Nu te mai poti focusa cum trebuie la munca pe care o ai de realizat, iti influenteaza somnul in sensul ca te trezesti in mod repetat si totodata se resimt efectele si asupra sanatatii.

Ca rezolvare, trebuie sa inveti sa fii mai detasat. Incepe prin a elimina cauzele stresului, respectiv prin a invata sa le gestionezi corect. Nu uita ce conteaza in primul rand si anume sanatatea ta.

Nici nu iti imaginezi in ce mod factorii mai sus mentionati iti pot influenta calitatea vietii, implicit pe cea a somnului. Daca ai constientizat faptul ca ai o problema cu somnul, respectiv motivul pentru care nu reusesti sa te trezesti bine dispus dimineata, raporteaza-te si la cele de mai sus.

.

No Comments Found