Delta Dunarii cazare – BUN SI ACCESIBIL

Dintre toate destinatiile de vacanta din Romania, am ales pentru acest articol Delta Dunarii pentru ca intodeauna am considerat ca, in ciuda unicitatii sale la nivel european, acest minunat loc pe care suntem norocosi ca il avem atat de la indemana, nu este tratat intru totul asa cum ar trebui.

Astfel, chiar daca am invatat cu totii la scoala despre delta si despre minunatiile sale, sunt de parere ca nu o vizitam atat de mult pe cat ar trebui. Intreband printre cunostinte, si chiar si din cateva reportaje razlete de la televizor pe aceasta tema, am constatat ca principalul motiv pentru care Delta Dunarii nu este aleasa ca destinatie de vacanta il constituie parerile- prea putin documentate din punctul meu de vedere- proaste despe unitatile de cazare din zona.

La o analiza superficiala si dupa ce am avut si cateva discutii cu persoane care au vizitat locuri din delta, am ajuns la concluzia ca in Delta Dunarii cazare inseamna fie casele acoperite cu stuf ale localnicilor, in stil traditional si probabil putin cam salbatic pentru gusturile celor veniti din marile orase, fie lux in adevaratul sens al cuvantului, in hoteluri si pensiuni dotate la un nivel maxim de confort.

Insa, la o analiza mai atenta, am constatat ca atunci cand discutam despre Delta Dunarii cazare nu inseamna numai extreme si ca exista si posibilitati de sedere la un nivel mediu, care pot multumi pe toata lumea. Este adevarat insa, din cate am observat ca acestea nu se bucura neaparat de o promovare intensa.

Astfel, in scurta mea incursiune virtuala Delta Dunarii cazare accesibila am aflat mai multe lucruri care sper sa fie de folos celor dornici de experiente in Delta:

  • Varianta low-cost: implica in mare parte cazarea in camere din locuintele taranilor din satele care se rasfira pe malurile deltei. Ca si punct forte as vedea faptul ca te poti bucura de o experienta autentica. Ca si puncte slabe se remarca lipsa luxului si comoditatilor cu care cei mai multi dintr noi sunt obisnuti.
  • Varianta intermediara: implica alegerea uneia dintre pensiunile care pun la dispozitia turistilor, pe langa casa si masa, si cateva facilitati in plus, cum ar fi baile proprii pentru fiecare camera, acces Internet sau participarea la diferite activitati organizate.
  • Varianta de lux: implica o paleta destul de variata de optiuni pentru ca au aparut in ultimul timp mai multi dezvoltatori imobiliari care au considerat oportuna implicarea in Delta Dunarii. Cu siguranta este cea mai fericita dintre variante, dar necesita si ceva bani in plus fata de celelalte 2. In orice caz, pentru cei care isi permit sa aleaga in Delta Dunarii cazare la un nivel superior, exista, pe langa facilitatile obisnuite de hotel (camere cu bai proprii, Internet, TV si alte aparaturi de ultima generatie) si diverse activitati in cadru organizat, cum ar fi: – plimbari cu barca sau pe jos prin cele mai importante obiective de inters turistic;

– sesiuni de pescuit sau vanatoare;

– mese festive cu specific pescaresc

– cursuri distractive pe diverse teme, cum ar fi arta culinara, fotografie, etc.

– activitati sportive

– facilitati de tip spa, piscine in aer liber sau acoperite

– petreceri pe plaje salbatice

– bird watching

Pe langa variantele expuse mai sus, atunci cand vine vorba despre Delta Dunarii cazare poate fi si cortul. Din cate am citit si am auzit, exista destul de multe persoane care, in cautarea salbaticiei si din dorinta de a se simti cat mai aproape de natura, aleg sa exploreze Delta Dunarii cu rucsacul in spate, pe bicicleta si dormind in cort, ceea ce poate parea o nebunie dar, dup aparerile celor care au facut-o, este o nebunie care merita incercata o data in viata!

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *