Despre cazul din manastire.

Lume,lume ce sa vezi si sa nu crezi.Toti vorbesc despre cazul maici starete care a facut ceva interzis de viata monahala si a ramas insarcinata.De ce a trebuit ca acest caz sa fie facut public si cum au ajuns cei din media la caz pentru mine ramane un mister.Pana la urma care e problema este alegerea ei de a renunta la aceasta viata de manastire total nebiblica si sa revina la viata normala de om simplu.A facut si ea dragoste cum au facut miliarde de oameni pe aceasta planeta si a ramas insarcinata.Carei faza? Lasati femeia in pace sa traiasca viata ca nu a comis o nimic ilegal,dupa parerea mea.

A cultul ortodox condamna ceea ce a facut pentru ca vezi a pacatuit.A ales sa iasa din viata monahala si cu asta basta.Nu e nici prima nici ultima care face asta.

„Este ştiut faptul că monahismul s-a confruntat cu multe probleme încă de la începuturi. Este adevărat că în ultima vreme astfel de probleme s-au înmulţit. De sute de ani, părinţii cu viaţă sfântă au vorbit despre scăderile monahilor. În Pateric găsim destule exemple cu monahi care au părăsit calea mântuirii. Haina călugărească nu este un paşaport pentru rai”, a adăugat Preasfinţitul Vincenţiu.”Este ştiut faptul că monahismul s-a confruntat cu multe probleme încă de la începuturi. Este adevărat că în ultima vreme astfel de probleme s-au înmulţit. De sute de ani, părinţii cu viaţă sfântă au vorbit despre scăderile monahilor. În Pateric găsim destule exemple cu monahi care au părăsit calea mântuirii. Haina călugărească nu este un paşaport pentru rai”, a adăugat Preasfinţitul Vincenţiu.sursa

 

5 thoughts on “Despre cazul din manastire.

  1. de acord doar ca mai intai trebuia sa renunte la viata de maicuta si abia apoi se putea iubi cu cine vroia ea 🙂
    deh, padure fara uscaturi…

  2. Din punct de vedere religios, al faptului ca era calugarita-maicuta, a gresit. Din punct de vedere biblic, iarasi a gresit, caci sexul in afara casatoriei este pacat.
    Din punct de vedere social nu a gresit cu nimic.

Comments are closed.