Personale

Diferitele forme ale energiei regenerabile

Energia regenerabilă oferă mai multe opțiuni. Majoritatea dintre ele depind într-un fel sau altul de lumina solară. Energia eoliană sau hidroelectrică sunt rezultatul încălzirii diferențiate ale suprafeței planetei.
Energia solară este energia regenerabilă convertită direct din lumina solară cu ajutorul panourilor sau colectoarelor.
Energiile regenerabile care nu depind de lumina solară includ energia geotermală și energia mareelor.
Energie regenerabilă solară

Această formă de energie se bazează pe reacțiile nucleare din centrul soarelui. Această energie poate fi colectată și convertită în mai multe moduri: de la încălzirea apei cu ajutorul colectoarelor solare la ventilatoare solare pentru aerul condiționat și până la transformarea energiei solare în energie regenerabilă electrică cu ajutorul celulelor fotovoltaice. Din păcate, încă nu există mecanisme pentru a oferi destulă energie regenerabilă solară pentru societatea modernă.

Energie regenerabilă eoliană
Mișcările atmosferice sunt produse de diferențele de temperatură de la nivelul suprafeței Pământului provocate de nivelul de lumină solară. Energia regenerabilă eoliană poate fi folosită pentru pomparea apei sau pentru generarea curentului electric, dar are nevoie de suprafețe mari acoperite cu mori eoliene pentru a produce cantități relevante de energie.

Energia regenerabilă hidroelectrică
Acest tip de energie regenerabilă folosește potențialul nivelului ridicat al apelor provocate de lumina solară. Nu este chiar regenerabilă pentru că rezervoarele se umplu și au nevoie de operațiuni complexe și costisitoare pentru a redeveni operaționale. În prezent, majoritatea locațiilor cu potențial hidroelectric sunt deja utilizate în lumea dezvoltată.

Energie regenerabilă pe bază de hidrogen
Aceasta nu este propriu zis o sursă de energie regenerabilă dar este foarte abudentă și produce foarte puțină poluare. Hidrogenul poate fi ars drept combustibil, rezultatul fiind doar apă. Acest combustibil arde curat și poate contribui la reducerea poluării din marile orașe.
Energie regenerabilă geotermală
Energia rămasă în urmă de la concreșterea planetei combinată cu rata de descompunere radioactivă pătrunde încet peste tot. În anumite zone, acest gradient geotermal este destul de puternic pentru a fi folosit pentru generarea curentului electric.

Această posibilitate este destul de limitată pentru anumite zone de pe planetă și există multe probleme tehnice care limitează această utilitate.
Poate o țară să atingă pragul de 100% energie regenerabilă?
Dacă trăiți cu impresia că energia regenerabilă este doar o idee drăguță, trebuie să știți că mai multe țări au adoptat un plan ambițios de a obține energie regenerabilă. Aceste țări nu doar accelerează instalarea mecanismelor pentru energie regenerabilă dar o și integrează în infrastructura deja existentă.
Fii la curent cu cele mai recente noutăți din domeniul energiei regenerabile pe http://www.green-report.ro/ și descoperă care sunt avantajele energiei green!

.

No Comments Found

Leave a Reply