Din seria split-urilor speciale: consola de aer conditionat

Putem climatiza un spatiu interior folosind varii metode, deoarece acum avem la indemana numeroase echipamente. Chiar daca pretul mai mare al unor console v-ar putea descuraja, acestea ofera o functionalitate superioara multor altor solutii de aer conditionat, reducand cu maxim de ingeniozitate impactul curentilor de aer.
Un aparat de aer conditionat tip consola se diferentiaza de spliturile clasice prin cateva caracteristici suplimentare. Astfel, beneficiind de o tehnologie avansata, un split consola inverter de la midea se caracterizeaza prin calitatea de a fi simplu de montat, modern prin design-ul compact si usor de utilizat.
Unde se poate monta o consola de aer conditionat?

– In comparatie cu casetele, care se instaleaza deasupra si in centrul plafoanelor false, un aparat tip consola se monteaza, in general, sub fereastra, la nivelul de jos al unui perete.
Avantaje:

– acces sporit, o mai buna eficienta, necesita minime masuri de intretinere
– se gaseste intr-o paleta larga de versiuni, corespunzatoare pentru diferite puteri frigorifice;
– sunt capabile nu doar sa raceasca aerul, ci sa il si incalzeasca, in functie de necesitati.
Accesibilitatea mai usoara va permite sa stergeti praful care se asterne pe suprafata aparatului mult mai des (atentie-se folosesc doar carpe uscate!).
Cum functioneaza?

– Amplasarea acestui split special sub fereastra, previne crearea curentilor de aer. Jetul de aer eliberat, urmeaza un traseu vertical in sus, pana ajunge la tavan. De aici, traverseaza incaperea pe orizontala, apoi este directionat in jos. Acest traseu are ca scop diminuarea curentilor de aer, cum afirmam mai devreme.
– O consola este un furnizor de puteri frigorifice inalte, care pot atinge si pana la circa 10,10 kW de frig, adica aproximativ 35 000 BTU/h.

Dezavantaj
– Exista o exceptie cand nu puteti monta console sub fereastra, si anume atunci cand in incaperea pe care doriti sa o climatizati, nu exista decat un singur geam, iar acolo este amplasat radiatorul de incalzire.
In concluzie, va indemn sa va orientati asupra alegerii unor aparate de aer conditionat consola midea, pentru a va bucura pe tot parcursul anului de o temperatura ideala in birou, in mansarda etc.