Personale

Dusmanul smartphone-urilor.

Cu telefoanele inteligente de astazi, in materie de tehnologie, cerul este limita. Dar toate acele aplicatii utile sau amuzante vin cu un pret: dupa o zi intreaga de trimis mesaje, e-mailuri si navigat pe internet, bateria telefonului este descarcata complet. Asa ca incarcarea telefonului, alaturi de spalatul pe dinti si plimbatul cainelui, a devenit activitate zilnica obligatorie.
Inainte, bateria unui telefon tinea zile intregi sau, dupa caz chiar doua saptamani. Diferenta este data de evolutia tehnologica. Smartphone-urile s-au adaptat nevoilor consumatorilor, transformandu-se in computere de buzunar, care permit conexiuni rapide si indeplimenesc sarcini care, in urma cu ceva timp, ar fi constituit subiecte de filme SF, arata, intr-o analiza, jurnalistii de la BBC.

Fiecare lucru pe care il facem cu telefonul personal necesita o procesare a informatiilor, care duce la un consum sporit de energie. Angela Nicoara, senior research scientist la Centrul pentru Inovatie Deutsche Telekon, din Silicon Valley, a petrecut mai mult timp studiind cantitatea de jouli care se consuma atunci cand folosim telefonul pentru diverse sarcini.sursa.

3 Comments

 • Madalina

  Faptul ca mi se termina bateria e enervant, dar e si normal deoarece am un ecran mare si asta papa baterie si totusi nu mi-as mai da telefonu meu drag pe alte telefoane care bateria tin chiar si o saptamana, mi-e bine asa cu iPhone-ul meu:)

  Reply
 • Lucian

  Eu incarc zilnic telefonul, deja e normalitate.

  Reply
 • Yamasha

  eu am telefon cu touch, dar nu e “destept” asa ca bateria ma tine 5,6 zile…

  Reply

Leave a Reply