Comunicate de presa

Echipamente de protectie – achizitie si utilizare in functie de domeniul de activitate

In domeniile de activitate care impun purtarea de echipamente de protectie, angajatorii nu au doar responsabilitatea de a dota echipele cu toate articolele de protectie necesare, ci trebuie sa se si asigure ca acestea sunt purtate si utilizate corespunzator. De aceea, magazinele specializate distribuie o varietate de articole vestimentare si accesorii destinate utilizarii in domeniul constructiilor, industriilor chimice, atelierelor de vopsitorie si diverse firme care opereaza cu diferite substante si solventi.

Care sunt domeniile care impun purtarea acestor echipamente de protectie?

Varietatea companiilor si domeniilor de activitate care impun purtarea echipamentelor de protectie se extinde cu fiecare an, gratie inovarii pietei muncii: constructii, productie, firme curatenie, deratizare, dezinsectie, reparatii si instalatii electrice si sanitare, ateliere de vopsitorie si toate industriile care includ lucrul cu diferite substante.

Toate aceste domenii de activitate insa au un numitor comun: preventia accidentelor in timpul programului de lucru, masura care este luata in primul rand prin efectuarea orelor de sanatate si protectia muncii, precum si prin purtarea hainelor, mastilor, manusilor si a celorlalte accesorii care asigura protectie.

In cadrul orelor de instruire pentru siguranta si protectie in timpul desfasurarii activitatilor de munca angajatii dobandesc informatii utile:

–     atentie sporita mai ales in timpul lucrului cu diferiti solventi, substante, vopseluri, in timpul manevrarii utilajelor, lucrul la inaltime pentru realizarea diverselor lucrari de constructii;

–     evitarea accidentelor prin purtarea castilor de protectie, a ochelarilor si alte accesorii potrivite fiecarei pozitii cheie din cadrul unei echipe de lucru;

–     acordarea rapida a primului ajutor in momentul in care un coleg este accidentat si pasii de urmat pentru siguranta acestuia (apelarea serviciului de urgenta etc).

Echipamente de protectie – clasificare si recomandari de utilizare

Fiecare companie este unica, iar desfasurarea activitatilor conform domeniului in care este incadrata impune achizitionarea si dotarea spatiilor de lucru cu materiale si accesorii de protectie, spre asigurarea unui mediu de lucru sigur pentru angajati.

–     Testarea pentru consumul de alcool – alcoolteste clasice si alte accesorii

Categoria destinata testarii pentru consumul de alcool cuprinde atat variante simple (fiole alcooltest), dar si aparate pentru masurarea alcoolemiei si alcoolteste digitale cu ecrane pentru masurarea concentratiei de acool din aerul expirat. Aceste echipamente sunt destinate pentru testarea soferilor, dar si a angajatilor, reprezentand o solutie sigura pentru descurajarea consumului de alcool in timpul programului de lucru.

–     Imbracamintea si incaltamintea de protectie – eMabo.ro

Printre cele mai solicitate categorii de produse de protectie se numara categoria imbracamintei si pantofilor pentru siguranta in timpul muncii. Fie ca este vorba despre hainele groase si incaltamintea adecvata pentru efectuarea lucrarilor in timpul sezonului rece sau despre costumele de protectie in timpul operarii cu substante si solventi, aceste accesorii sunt necesare pentru bunul mers al activitatilor companiilor. Tot in aceasta categorie intra si piesele vestimentare reflectorizante, potrivite pentru constructii, reparatii drumuri si poduri.

–     Casti, ochelari, manusi – eMabo.ro

Protectia auditiva, vizuala si a pielii reprezinta o alta masura necesara pentru protejarea angajatilor. Aceste accesorii si echipamente de protectie sunt destinate confortului si sigurantei in timpului lucrului cu utilaje zgomotoase si aparatura de sudura, spre exempu. Manusile sunt confectionate din diferite materiale, fiind puse la dispozitie pentru protectia pielii in timpul operarii cu materiale de constructii, substante, solventi, vopsea etc.

–     Mastile de protectie ­- eMabo.ro

Categoria mastilor de protectie este destinata pentru protectia respiratorie, fiind utilizate in industriile chimice, productie, constructii dar si pentru angajatii a caror activitate este de a aplica diferite substante (dezinfectie, dezinsectie, deratizare).

eMabo.ro – magazin online specializat in comercializarea tuturor echipamentelor de protectie si lucru

Crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajati reprezinta responsabilitatea fiecarui sef de echipa, antreprenor sau manager, mai ales pentru domeniile in care munca fizica depusa impune purtarea echipamentelor de protectie. Accesarea magazinului on-line eMabo.ro va garanteaza gasirea celor mai diverse accesorii pentru a completa necesarul pentru echipamente de protectie conform activitatilor impuse de domeniul de activitate.

—————————-

DATE DE CONTACT

Telefon: 0332.102.352/ 0740.253.570

Email: info@emabo.ro 

Adresa: Iasi, Aleea Vasile Alecsandri nr. 4, jud. Iasi

No Comments Found

Leave a Reply