Engleza lui Nea Marin versus engleza la nivel academic

Un sistem pagubos de gandire este sa pretinzi ca le stii pe toate. In ultima vreme, tot mai multe voci autohtone au pretentia ca se pricep:

-la fotbal (“Daca as face eu, domnule, selectia pentru Nationala, am castiga Campionatul Mondial de Fotbal!”)
-la educatie (“Ah, si mie mi-ar placea sa fiu profesor! Ce fac domnule, astia? Stau in concediu 3 luni, plimba catalogul de colo colo, terorizeaza elevii si beau cafea toata ziua!”)
-la engleza (“Dar cine nu stie engleza in tara asta: I speak English, ya, ya!”.
In realitate putina autoexigenta ar da roade pe masura. Nu poti invata engleza singur, dupa ureche, din carti si filme, inainte ca specialistii sa puna bazele: sa te initieze in fonetica, in pronuntarea corecta a cuvintelor, in morfologie si sintaxa.

Nu va puteti lasa copiii sa devina surse de umor prin “engleza lui Nea Marin”pe care o vorbesc!
“Vetusan, o gainusa suisan pe prisprisan” nu ar trebui sa intre in comunicarea curenta, fiind doar o modalitate de parodiere a impresiei ca toti romanii stiu engleza, idee dezbatuta la inceputul articolului.

In realitate, cursuri engleza copii este solutia functionabila. Profesorii de le EnglishConection sunt foarte bine pregatiti, conceptul avand o experienta de peste 30 de ani, iar promovabilitatea cursantilor la examenele dificile de limbi straine este de peste 95%. Cursurile acopera o paleta variabila de nevoi si un palier amplu de varste fiind dedicate: copiilor, adolescentilor, tinerilor, adultilor si companiilor.

Metodele sunt foarte eficiente fiindca se fixeaza atat de bine cunostintele in mintile cursantilor, incat nu se uita toata viata, de aceea aceste cursuri sunt numite de catre participanti: “Lectii de engleza pentru toata viata.” Cursurile care aduc rezultate exceptionale se tin in locatii diferite, pentru ca oricine doreste sa se inscrie la centrul cel mai apropiat de casa, pe tot parcursul anului, avand orar amplu si profesori experti, folosind cele mai noi metode care combat pana la eradicare uitarea.

“Nu stiu cum fac, dar cursurile ma atrag, desi la inceput nu aveam deloc talent pentru limbi straine, ne-a declarat un cursant, acum abia astept sa ma duc si sa invat lucruri noi. Materialele media utilizate ne capteaza atentia si se fixeaza in memoria noastra. Parca ni se face o vraja. Dupa ce le ascultam suntem capabili sa vorbim la fel de cursiv, iar ceea ce am invatat nu mai uitam in veci.”

Altul ne relateaza cum avea de dat proba de competente de comunicare in limba engleza si el nu stia o boaba fiindca nu-i placea profesoara de la clasa, care ii certa tot timpul si nu se ocupa de ei cu rabdare. A inceput cursurile cu doua luni inainte de examen si a luat calificativul maxim. A ramas placut impresionata chiar si profesoara de la clasa de fluenta sa in exprimare si de expresiile elevate folosite.

Cursantii se intrec in a marturisi experientele pozitive pentru a beneficia si altii de competenta specialistilor de la centrul de limbi straine amintit. Un inginer a declarat ca de la: “Yes”/”No” a ajuns acum sa se documenteze in engleza pentru lucrarea de doctorat si sa asculte stiri internationale in acesta limba fiindca i se par mai interesante direct de la sursa.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *