Credinta

Furtul secolului

În secolul trecut, poliţiştii englezi căutau autorii „furtului secolului“, care consta din câteva tone de aur în lingouri furate din vagonul unui tren, deviat pe o linie ferată special amenajată. Maşina care transportase aurul de la trenul adus într-o pădure până la ascunzătoarea situată într-un garaj izolat, a putut fi uşor identificată şi apoi găsită.

Cum a fost posibilă această prindere a hoţilor? Pe vremea furtului, autovehiculele grele aveau o viteză mai redusă ca în zilele noastre. Nişte copii căţăraţi pe un deluşor din apropierea şoselei şi-au găsit ca joacă în ziua furtului, notarea numerelor de înmatriculare a maşinilor care treceau prin zonă. Cine nota mai multe maşini şi cât mai multe caracteristici ale acestora (culoare, tip de maşină etc.) primea un premiu. Notiţele copiilor au fost o adevărată mană pentru poliţişti în acţiunea de găsire a hoţilor.

Asemenea acelor hoţi, mulţi oameni, când fac răul, se gândesc că nu-i vede nimeni. Şi totuşi, chiar dacă nu-i văd semenii lor, Dumnezeu vede tot ce se petrece pe pământ, şi totul va fi scos la lumina Sa şi judecat cu dreptatea divină. Fericiţi sunt toţi care şi-au găsit refugiul la Mântuitorul! Ei au fost iertaţi de toată vina lor..

1 Comment

  • Nacov Petru

    Nici prin gand nu le-a trecut ca niste copii ar ajuta la prinderea lor! Mai ales totul pornind dintr-un joc!

    Reply

Leave a Reply