Comunicat de presa

Ghidul utilizatorului: Tot ce trebuie sa stiti despre hidroizolatii piscine

Piscinele sunt supuse unor forte interne si externe extraordinare. De-a lungul timpului, presiunea constanta a apei din piscina, combinata cu fluctuatiile presiunilor la sol din jurul piscinei poate duce la fisuri. Dupa ce apare o fisura, aceasta tinde sa se extinda si poate aparea o scurgere grava, fiind momentul sa luati in considerare sistemul de hidroizolatii piscine de calitate.

Din fericire, companiile de intretinere si reparare a bazinelor au solutii eficiente din punct de vedere al costurilor. Peretii si interiorul unei piscine sunt supusi unei presiuni constante a apei. Pentru a va bucura de piscina este important sa aveti o impermeabilizare permanent, ceea ce presupune un sistem de hidroizolatii piscine eficient realizat.

Cum sesizati problema la sistemul de hidroizolatii piscine?

Scurgerile unei piscine se dezvolta treptat si pot fi destul de greu de detectat. Daca aveti instalat un dispozitiv de umplere automata, este posibil sa nu observati nimic pana cand factura dumneavoastra pentru apa va creste dramatic.

Daca nu sunteti sigur, exista un simplu “test de galeata” care va poate ajuta sa determinati daca exista o problema care trebuie rezolvata. In randurile de mai jos sunt prezentate etapele pe care trebuie sa le urmati pentru a stabili daca aveti sau nu nevoie de hidroizolatii pentru piscina dumneavoastra:

    – Daca aveti instalat un dispozitiv automat de umplere, opriti-l;
    – Umpleti o galeata cu apa si marcati nivelul apei;
    – Marcati nivelul apei in piscina;
    – Plasati galeata in prima sau a doua etapa a bazinului (acest lucru echilibreaza conditiile din galeata si din bazin);
    – Lasati timp de 24-48 de ore.

Teoretic, apa din piscina si galeata se va evapora la aceeasi rata, deci daca nivelul din piscina a scazut mai mult decat nivelul apei din galeata, este posibil sa aveti o scurgere. Acesta este un test inexact, dar daca observati o diferenta semnificativa, este probabil timpul sa sunati la un profesionist pentru hidroizolatii piscine.

Metode de hidroizolatii piscine
Daca aveti nevoie sa va hidroizolati piscina, exista o serie de produse eficiente pe piata:

1. Membrane de bazin – placi din PVC tratate cu UV care acopera intreaga piscina. Se spune ca acestea sunt ideale pentru zonele in care miscarea de la sol in jurul unui bazin inground poate fi o problema;
2. Vopselele pentru piscine includ cauciuc clorurat si vopsele epoxidice cu 2 ambalaje. Este important sa alegeti o vopsea proiectata pentru utilizarea in piscine si sa o utilizati conform instructiunilor sau sa aveti un profesionist langa dumneavoastra;
3.  Produsele de hidroizolatii piscine pe baza de rasini sunt special concepute pentru a umple crapaturile in piscine;

4. Acoperirile pe baza de ciment si vopsele care contin aditivi speciali asigura o impermeabilizare excelenta. Acestea pot fi aplicate cu o perie sau prin pulverizare.

Daca aveti o piscina cu gresie, probabil ca va trebui sa scoateti si sa inlocuiti unele placi pentru a ajunge la sursa scurgerii daca alegeti sa reparati scurgeri, decat sa reapareti intreaga piscina. Oricare ar fi solutia pe care o utilizati pentru hidroizolarea piscinei, este mai bine sa obtineti sfaturi si asistenta profesionala.

Alegerea perfecta pentru nevoia dumneavoastra

Este timpul sa eliminati acum orice fel de neplaceri si sa actionati inteligent, apeland la sistemele de hidroizolatii piscine. Pentru a beneficia de cele mai bune oferte aici si servicii, ii puteti contacta pe cei de la MILUCON, accesand www.milucon.ro sau la numarul de telefon 0766 419 049.

No Comments Found

Leave a Reply