Iarta ca sa fii iertat

In acest articol o sa incerc sa scriu ce inseamna sa gresesti,sa ceri iertare si sa fi iertat.Oamenii pot gresii foarte usor si pot lasa urme foarte dure in sufletul celor din jur,fie mama,tata,prietenii,vecini si asa mai departe.Ce atitudine ar trebuii sa iau sa luam atunci cand cineva greseste? Iertarea.Aceasta este atitudinea corecta si normala.Dar din pacate putem sa vedem atat de clar in jurul nostru ca nu mereu este asa.Oamenii fiind influentati negativ de diavol si ingerii lui decazuti din drepturile ceresti ataca oamenii si le pun in minte razbunare ,ura,ucideri si alte lucruri pacatoase de care omul nu are nevoie.

Domnul Isus ne invata in Cuvantul Sfant cum sa ne rugam la Dumnezeu tatal si ne spune sa iertam din toata inima cand cineva ne greseste.

Matei 6;9

9. Iata, dar, cum trebuie sa va rugati: „Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau;

10. vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.

11. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi;

12. si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri;

13. si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!”

A se observa versetul 12.Toti crestini care se roaga isi iau acest angajament ca atunci cand iarta sa fie si ei la randul lor iertati de Dumnezeu Tatal.

Lumea se imparte in acest moment in crestini si restul.Crestini sunt cei care se inchina la Dumnezeu si ceilalti care nui intereseaza de asa ceva.Ei nu iarta ba dimpotriva cauta sa faca exact cum nu trebuie.Tia gresit cineva? a spus cineva cunoscut ceva rau despre tine? ce atitudine ei? ierti ca sa fi iertat atunci cand vei gresi si tu sau vrei sa te razbuni? Multe intrebari putine raspunsuri…

4 thoughts on “Iarta ca sa fii iertat

  1. Eu unul sunt credincios, dar nu prea merg la biserica. Daca nu merg la biserica si fac diferite lucruri asta nu inseamna ca nu sunt credincios. Fiecare are credinta lui si o respecta in felul lui. Ce e prea mult strica. Nu vreau sa fiu rautacios. Dar eu unul sincer ii detest pe cei care incep sa imi vorbeasca ca sa ne pocaim, ca vine sfarsitul lumii, ca mai stiu eu ce vorbe de duh despre Dumnezeu. Decat sa te lauzi mai bine stai in banca ta si iti vezi de drumul sau. Nu pot sa zic exact ceea ce am in minte prin cuvinte…

  2. A sunat ca o ora de religie la liceu, dar mai putine lucruri dastea vad pe blogurile personale, deci intr-un fel e bun. Pot spune ca rar am intalnit persoane care dupa o greseala mai grava sa zic, iertarea a aparut aproape imediat. Persoanele respective (cel ce a gresit si cel curuia ii s-a gresit) nu si-au vorbit pentru cel putin cateva zile, poate chiar o saptamana, punandu-si cuie-n coaste unu-altuia. Pana la urma, tine si de felul in care am fost invatati sa ne purtam cu aproapele..

  3. Nicodata nu vei primi mai mult decat dai, principiu, lege, cum vrei sa-i spui se aplica si in privinta iertarii.
    E aproape la fel de exact ca principiul vaselor comunicante…

Comments are closed.