Personale

Idee de afacere

Cum produci din deseuri, comori. Povestea celor trei studenti care cumpara „mizerie” si fac bani.Restaurantul Magleby’s Fresh din Utah (SUA) este cunoscut printre tinerii de la Brigham Young University (BYU), pentru varietatea felurilor de mancare oferite la micul dejun. In 2009 insa, unul dintre studentii care se ospatau aici a observat altceva, si anume ca resturile de mancare sfarseau in gunoiul localului. Atunci, Dan Blake a vazut o reala oportunitate de afaceri: daca cheltuielile cu materiile prime erau zero, acest lucru ar fi reprezentat o excelenta ocazie pentru demararea unui business.

Ce repede poate veni o idee de afacere atunci cand ai materia care trebuie.Ce care aveti materie cenusie puneti mana si faceti ceva cu ea.

Asa s-a nascut EcoScraps. Fondata in 2010, compania colecteaza astazi 20 de tone de deseuri alimentare de la peste 70 de bacanii, diversi angrosisti si magazine din Utah si Arizona. Apoi, din reciclarea deseurilor produce ingramasamant pentru flori, pe care il vinde cu 8,5 dolari sacul, in pepiniere si magazinele din vestul Statelor Unite.
Compania are opt angajati cu norma intreaga si 14 part-time. Cat despre vanzari, Blake spera caEcoScraps sa atinga o cifra de afaceri de 1,5 milioane de dolari la sfarsitul acestui an.

.

1 Comment

  • Pato Basil

    e misto ca vanuiesc ca rata de castig e undeva la 50% cred… din volumul de vanzari fiindca n-are costuri cu materia prima, ba chiar daca era in Europa era si subventionat pentru ce face… deci isi scotea si trasnportul si depozitarea.

    Reply

Leave a Reply