Ilegala

Deşi Curtea de Justiţie a UE a declarat-o ilegală, taxa de poluare auto se aplică în continuare.Taxa de poluare aplicată la prima înmatriculare auto este ilegală, pentru că e discriminatorie, Ministerul Mediului din România se încăpăţânează să o aplice.

Documentul arată că taxa e percepută tuturor autovehiculelor indiferent de provenienţa lor şi de cetăţenia şi naţionalitatea proprietarilor.
„Prin această Hotărâre, Curtea Europeană de Justiţie nu se pronunţă asupra legalităţii actului normativ, ci dă o interpretare prevederilor referitoare la art. 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene, în sensul că un stat membru nu trebuie să instituie o taxa pe poluare aplicată autovehiculelor cu ocazia primei lor înmatriculari dacă acea taxă descurajează punerea în circulaţie în statul membru respectiv a unor autovehicule de ocazie cumparate în alte state membre”, se arată în comunicat.sursa

Cum sa nu mergi la Bulgari si sa inmatriculezi acolo o masina cand la noi taxa asta auto de poluare e atat de mare.Daca ai un avocat bun si bani sa mergi in judecata cu statul Roman pe treaba asta cu taxa poti castiga.Atentia sunt cazuri in care sa castigat procesul.Vreau o tara ca afara nu mai vreau o tara asa originala ca a noastra.

9 thoughts on “Ilegala

  1. nu e deloc aiurea sa ai nr de Bulgaria atata timp cat la noi mai poti lua inca o masina cu banii de taxa 🙂

  2. Si On topic… Desi este mult mai ieftin la bulgari, pentru o masina obisnuita nu merita. Daca ai ceva mai exotic, motorizari mari, sau masini vechi sunt de acord.

    Dar pentru sa zicem un 1.4 benzina… de fabricatie recenta nu vad de ce.

  3. Taxa auto a fost criticata de UE inca de la inceput insa nu s-a luat nici o masura, si chiar daca ar desfinta-o tot nu s-ar rezolva problema, caci vor veni cu o alta taxa, sub alta denumire, orice, doar banii sa fie colectati.
    Apropo! Pentru masinile inmatriculate in Bulgaria RCA-ul va fi obligatoriu si in Romania.

  4. Eu unul, am FOARTE multi prieteni cu masini pe Bulgaria si totul este okai. Asta ar fi ca o invatatura de minte pentru dragii nostri parlamentari, care ar fi in stare sa ne una sa platim si aerul care il respiram !

Comments are closed.