Indoiala

Preotul Zaharia primise din partea ingerului o veste buna,si anume ca va avea un fiu al carui nume va fi Ioan.Numele acesta inseamna :”Domnul este indurator”.Totusi,Zaharia s-a indoit de spusele ingerului si a cerut un semn ca promisiunea lui Dumnezeu este adevarata.Atunci ingerul s-a prezentat:”Eu sunt Gabriel,care stau inaintea lui Dumnezeu!” ”Gabriel” inseamna ”Dumnezeu este puternic”.Deci,Zaharia primea vestea buna din partea unui Dumnezeu puternic.Daca Dumnezeu este bun si puternic si da promisiuni sigure,cum putem sa ne indoim de spusele Sale? Zaharia a primit semnul indoielii sale:a ramas mut pentru o vreme.

Ce putem invata din acesta intamplare.Cand Dumnezeu ne vorbeste prin Cuvantul sau,nu trebuie sa ne indoim.Indoiala vine din partea vrajmasului sufletelor noastre.Tot ce spune Dumnezeu este pentru binele nostru.

Iacov 1;6-8

6. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.

7. Un astfel de om sa nu se astepte sa primeasca ceva de la Domnul,

8. caci este un om nehotarat si nestatornic in toate caile sale.

2 thoughts on “Indoiala

  1. Din pacate tot mai multi suntem lipsiti de credinta, insa nu si de cuvinte. Bisericile nu mai sunt ce-au fost odata. Multi se cred mantuiti insa oare respecta ei cu adevarat cuvantul Domnului?….
    credinta fara fapte e in zadar.

  2. Prea multa avalansa de idei, prea multa stiinta ciudata, prea multe lucruri ce zapacesc mintile, prea multa contrafacere a adevarului, prea mult pentru secolul acesta. Deci: Daca un inger se va arata maine si va spune una sau alta, ce este de facut?

Comments are closed.