advertoriale

Industrializarea prelucrarii lemnului

Lemnul ramane un material rezistent, robust si natural, de aceea este preferat in constructii, la fabricarea mobilierului si amenajarea locuintelor. Aproape ca nu este domeniu in care sa nu se utilizeze. El este asa de dorit, incat au aparut si ochelari de soare cu rama din lemn sau ceasuri de mana din lemn. Este ca si cum simti parfumul si imbratisarea padurii, fiindca mult timp aroma esentei lemnoase radiaza o atmosfera feerica in jur.

Avem nevoie de scandura la birou, in parcuri, pentru garajele masinilor noastre. Legat de utilizarea tot mai extinsa a lemnului, evident ca ea presupune existenta celor mai bune utilaje de prelucrarea lemnului.

Omul trebuie sa invete din trecut. Cate accidente grave, soldate cu mutilari pe viata sau cu pierderea vietii nu au loc la gaterele antice, bazate pe tinerea busteanului masiv de lucratori pana la prelucrarea lenta a cestuia. In momentul dramatic, unul cedeaza fizic si moral, scapa lemnul si cade. Un accident poate genera accientarea coechipierilor in lant cateodata.

Din fericire, acum exista banzic vertical, menit sa usureze si sa urgenteze prelucrarea si banzic orizontal . Scandurile slefuite sau panglicile finute din lemn sa produc instant.

In atelierele de tamplarie tot ce era greu si migalos se realizeaza acum industrial.

De pilda cnc lemn ajuta la  prelucrarea unor bucati din lemn masiv, placaj, furnir, MDF sau alte tipuri de panouri aglomerate din material lemnos si la gravarea lor. Produsele se obtin din setari pe aparate, nu mai este nevoie de zeci de masuratori manuale si taieri laborioase dupa dimensiune si contur. Aceste aparate realizeaza si gravuri in lemn de cea mai inalta calitate.

Masina patru fete inlocuieste munca plictisitoare a patru barbati care ar fi trebuit sa foloseasca rindeaua pentru a slefui toate fetele.

Industrializarea prelucrarii lemnului este sinonima cu robotizarea acesteia. Prin intermediul masinariilor, omul devine planificator, supravegehtor, sanatatea si integritatea fiindu-i asigurate deoarece are ajutor mecanizat in efectuarea acestor operatinui extreme de grele in trecut..

No Comments Found

Leave a Reply