Ingropati oasele.

Mesaj pentru Preafericitul Patriarh al biserici Crestin-Ortodoxe si  conducerea BOR: Ingropati oasele. Ingropati oasele care umblati si pacaliti oamenii. Rusine, de 3 ori rusine sa va fie. Biblia Ortodoxa dragii ortodoxi condama inchinarea la moaste, oase, icoane si alte balarii…Intrebare: de ce nu respecta Ortodoxii biblia ortodoxa? A-ti citit ce scrie in biblie despre inchinarea si cum se face ea? Ia cititi Iona 4;22 sa vedeti ce spune.
22. Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei.
23. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.
24. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.”

Versetul 23 este cheia inchinarii la Dumnezeu Tatal, prin duh si adevar nu prin moaste icoane sau orice altceva.

O femeie de 55 de ani, Florica N., care venise la Iaşi din Ploieşti să se închine la moaştele Sfintei Parascheva a murit. Ei i s-a făcut rău dimineaţă, în timp ce stătea la coadă, a leşinat şi a intrat în stop cardio-respirator. Un echipaj medical de la Ambulanţă a venit de urgenţă la faţa locului şi a resuscinat-o pe femeie, apoi a transportat-o la Spitalul Parhon. Acolo au fost continuate manevrele de resuscitare, însă femeia a murit.

„Echipa de pe ambulanţă a efectuat manevrele de resuscitare, iar femeia a fost dusă la Spitalul „Parhon, fiind transportată la Secţia ATI, unde, din păcate, a murit”, a spus medicul coordonator.

Din primele date, se pare că femeia s-ar fi aşezat la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva încă din cursul nopţii de joi spre vineri şi că, pe fondul oboselii, dar şi al lipsei hranei, i s-ar fi făcut rău, scrie ziaruldeiasi.ro.

 

Bonus, daca nu umblati voi cu oasele la vedere nici femeia aia nu murea saraca aiurea acolo. Vorba aia mortul e devina intotdeauna.

E bine asa? preafericitule…

8 thoughts on “Ingropati oasele.

  1. Vorba lui Yamasha: banii sunt multi. Si cum banii sunt ochiul … celui rau, e clar ca umbla dupa altceva decat slava Creatorului.

    Asa se intampla cand oamenii sunt amagiti, nu studiaza/aprofundeaza ce aud. Daca oamenii ar citi mai mult, daca ar citi Cuvantul Sfant al Scripturlor, si-ar da seama ca aceste peregrinari sunt niste practici infratite cu idolatria, ceva cu care Dumnezeu nu este de acord. Insa lipsa informarii/studiului/interesului duce la comportamente neconforme cu religia desi sunt puse in dreptul religiozitatii.

  2. Aici este discutabil. De fapt nu la lemnul din care este facuta icoana te inchini, ci la cel reprezentat acolo, cum nu te inchini nici la oase, ci la cel care a fost. Asta este tema preferata de discutie a diverselor secte care vor sa caute nod in papura la ortodoxi. Dar din nefericire avem cazuri, ca si cel prezentat de tine, in care se cauta raspunsul la ceva material, lumesc.

  3. Biblia spune clar sa nu ne inchinam la altcineva/altceva in afara de Dumnezeu. Cine se va inchina la icoane, la moaste, la duhovnic, la ban, la un lemn, la o ambitie …. si asa mai departe, inseamna idolatrie.

    Cine vrea va asculta (se va inchina) doar de Dumnezeu. Cine va socoti ca merge si altfel, va face diverse.

    Multe erezii apar prin indepartarea autoritatii lui Dumnezeu, Cuvantul. Cei care se inchina asa exact asta fac, nu dau ascultare autoritatii lui Dumnezeu, ci fac ceea ce cred ei nu ceea ce spune Dumnezeu. E o problema de ascultare/supunere/inchinare aici.

Comments are closed.