Comunicate de presa

Instalatie fotovoltaica SolarEdge-gandita pentru casa ta!

  • By
  • 27 septembrie 2017

Fotovoltaica  este un termen care acoperă conversia luminii în energie electrică folosind materiale semiconductoare care prezintă efectul fotovoltaic, un fenomen studiat în fizică, fotochimie și electrochimie.+

O instalatie fotovoltaica SolarEdge tipic utilizează panouri solare, fiecare cuprinzând un număr de celule solare, care generează energie electrică. Instalațiile fotovoltaice pot fi montate pe sol, montate pe acoperiș sau montate pe perete. Suportul poate fi fixat sau puteți folosi un dispozitiv de urmărire solar pentru a urma soarele peste cer.

Solar PV are avantaje specifice ca sursă de energie: funcționarea sa nu generează poluare și nici o emisie de gaze cu efect de seră o dată instalată, arată o scalabilitate simplă în ceea ce privește necesitățile de energie, iar siliciul are disponibilitate mare în scoarța Pământului.

Sistemele fotovoltaice au dezavantajul major că puterea electrică depinde de lumina directă a soarelui, astfel că aproximativ 10-25% sunt pierdute dacă nu se utilizează un sistem de urmărire, deoarece celula nu va fi în mod direct îndreptată spre soare în orice moment. Praful, norii și alte lucruri din atmosferă diminuează de asemenea puterea. O altă problemă principală este concentrarea producției în orele care corespund principalei inoculări, care de obicei nu se potrivesc vârfurilor cererii în ciclurile de activitate umană. Cu excepția cazului în care modelele actuale ale rețelelor de consum și a rețelelor electrice se adaptează reciproc la acest scenariu, energia electrică trebuie încă stocată pentru utilizare ulterioară sau compusă din alte surse de alimentare, de obicei hidrocarburi.

Sistemele fotovoltaice s-au folosit de mult timp în aplicații specializate, iar sistemele fotovoltaice independente și conectate la rețea au fost utilizate încă din anii 1990. Ele au fost inițial produse în masă în 2000, când ecologiștii germani și organizația Eurosolară au primit finanțare guvernamentală.

Progresele în tehnologie și creșterea scării de fabricație au redus în orice caz costurile, au sporit fiabilitatea și au sporit eficiența instalațiilor fotovoltaice. Măsurarea netă și stimulentele financiare, cum ar fi tarifele preferențiale de alimentare pentru energia electrică generată de soare, au sprijinit instalațiile fotovoltaice solare în multe țări.  Mai mult de 100 de țări folosesc acum PV solar.

După puterile hidro și vânt, PV este a treia sursă de energie regenerabilă în ceea ce privește capacitatea globală. La sfârșitul anului 2016, capacitatea fotovoltaică instalată la nivel mondial a crescut la peste 300 de gigawați (GW) , acoperind aproximativ două procente din cererea globală de energie electrică. Cu tehnologia actuală (începând din 2013), fotovoltaicii recuperează energia necesară pentru fabricarea lor în 1,5 ani în Europa de Sud și 2,5 ani în Europa de Nord.Fotovoltaicii sunt cel mai bine cunoscuți ca o metodă de generare a energiei electrice prin folosirea celulelor solare pentru a converti energia de la soare într-un flux de electroni prin efectul fotovoltaic.

Celulele solare produc curent electric de curent direct din cauza razelor solare, care pot fi utilizate pentru alimentarea echipamentelor sau pentru reîncărcarea bateriei. Prima aplicație practică a fotovoltaicii a fost de a orbita sateliții și alte nave spațiale, dar astăzi majoritatea modulelor fotovoltaice sunt utilizate pentru generarea de energie conectată la rețea. În acest caz, un invertor este obligat să transforme DC în AC. Există o piață mai mică pentru energia off-grid pentru locuințele de la distanță, bărci, vehicule de agrement, mașini electrice, telefoane de urgență de pe marginea drumului, teledetecție și protecție catodică a conductelor.

Producția de energie fotovoltaică utilizează panouri solare compuse dintr-un număr de celule solare care conțin un material fotovoltaic. Cablurile solare de cupru conectează module (cablu modul), rețele (cablu de matrice) și sub-câmpuri. Datorită creșterii cererii de energie regenerabilă, fabricarea celulelor solare și a rețelelor fotovoltaice a avansat considerabil în ultimii ani.

No Comments Found

Leave a Reply