Interzis in Usa.

In Statele Unite, Mexic, Canada si mai multe tari vest-europene au interzis folosirea unui ingredient numit ciclamat de sodiu pentru actiunea sa impotriva organismului uman, cunoscut si in randul organizatiilor de sanatate.
Consumatorii au inceput sa-si puna intrebarea: de ce Coca-Cola a lansat un produs care ar concura cu celelalte, precum Coca-Cola Light? Daca ambele nu contin zahar, care e diferenta?
Raspunsul la aceasta intrebare este prezentat intr-o examinare atenta a componentelor acestor bauturi racoritoare:

Coca Cola Zero are deja in formularea sa ciclamat de sodiu (27mg/%), acesulfam K (15mg/%) si aspartam (12 mg/%), ceea ce il face mai dulce decat celelalte – un total de 54mg/100ml.

Coca-Cola Light: Acesulfam K (16mg/%) si aspartam (24mg/%), in valoare totala de 40mg/100ml, indulcitori.

Avand in vedere ca indulcitorul „ciclamat de sodiu” este strict interzis de FDA(Federal Drug Administration) – (Oficiul de control maxim al produselor alimentare si al medicamentelor din Statele Unite ale Americii) si s-a dovedit ca are un efect canceros. Ciclamatul este mult mai ieftin decat aspartamul – raportul de 10 dolari pe kilogram de ciclamat fata de 152 dolari/kg de aspartam.

Pe site-ul FDA am gasit o lista cu aditivii alimentari care se pot folosi in conditii de siguranta pentru sanatatea umana, in general recunoscuti ca fiind siguri (GRAS). Ei bine! Ciclamatul de sodiu a fost eliminat din GRAS – lista 10-21-69 – 189. Adica ciclamatul de sodiu a fost scos din lista de aditivi alimentari care pot fi utilizati in conditii de siguranta.

In cele din urma, am dat peste o alta lista de substante interzise pentru produsele alimentare in consumul uman. Si acolo au fost:

Partea 189 – Substante interzise pentru utilizarea in alimentatia umana.
189.135 Ciclamatul si derivatii sai.
Stii de ce Coca-Cola Zero este vanduta in SUA, chiar daca FDA a interzis utilizarea ciclamatului de sodiu pentru consumul uman?

Raspunsul este simplu:

Coca-Cola Zero vandut in Statele Unite, Canada, Regatul Unit si majoritatea tarilor europene nu contine ciclamat de sodiu.
Acest lucru se intâmpla doar in tarile sarace si subdezvoltate, cum ar fi Europa de Est si America Latina.sursa

8 thoughts on “Interzis in Usa.

  1. Pff… noi suntem tara europeana, dar mai suntem si in Europa de Est (sau mai degraba Centrala; mereu am avut nedumeriri in privinta asta pentru ca unii afirma de est iar altii centrala… oameni ciudati, carti ciudate, hotarati-va odata! :)) ). Deci, pana la urma, este si la noi inclus acest ingredient rau famat? ^^”

  2. mda, interesant…
    vai decapul nostru. mai ales daca ne gandim ca asta nu se intampla numai cu cola zero…

  3. am consumat si eu vreo 4 ani zilnic cel putin 2 litrii de pepsi pana am constatat ca-mi distrugea nervii, somnul, dintii si stomacul. Cola si pepsi sunt mai periculoase decat drogurile !

Comments are closed.