Internet

Invata sa-ti ingrijesti corect cuticulele!

Intotdeauna, mainile ingrijite vor crea o impresie buna. Daca doriti o manichiura impecabila, este cazul sa va ocupati serios de intretinerea cuticulelor, unghiilor si pielea mainilor, acordand zilnic timp pentru o mini-mani de cinci minute in care sa verificati cuticulele, sa hidratati pielea cu o crema nutritiva etc. Acele straturi de piele moarta sub care se formeaza matricea unghiei nu sunt mereu corect ingrijite, cu toate ca detin un rol important pentru sanatatea degetelor, protejand  unghiile impotriva bacteriilor.

Indepartarea completa a stratului exterior dur poate fi riscanta deoarece astfel se poate favoriza instalarea de diferite infectii. Partea buna este ca sunt modalitati eficiente pentru a va pastra cuticulele sanatoase printr-o cosmetizare a lor foarte minutioasa. In cazul in care aveti nevoie de hidratare, puteti opta pentru produse profesionale de ingrijire a mainilor.

In general, rolul cuticulelor este de a actiona la fel ca un scut de protectie a tesutului producator de noi cellule. Unghiile contin o proteina cunoscuta drept cheratina si protejeaza pielea sensibila de pe varfurilor degetelor. Cuticulele acopera tesutul de cheratina situat la baza unghiilor. Asadar, cuticulele detin o importanta vitala legat de textura si sanatatea unghiilor.

Conform specialistilor din domeniul sanatatii din cadrul Academiei Americane de Dermatologie, o interventie agresiva nu aduce rezultate benefice manichiurii, privand unghiile de protectia lor naturala si creand acces germenilor, cum ar fi diferite bacterii si fungi. Infectiile bacteriene pot cauza si probleme legate de cresterea unghiilor, pot determina aparitia unor efecte inestetice precum petele albe,  crestarea unghiei sau striatii decolorate pe suprafata patului unghial.

Utilizati un instrument special pentru cuticule care sa va inlesneasca impingerea pielitelor si nu unul ca forfecuta de unghii! Totodata,  nu uitati sa aplicati zilnic sau periodic o crema hidratanta, fie special creata pentru cuticule, fie una emolienta, destinata corpului. Mai puteti folosi cu rezultate vizibile uleiuri pentru cuticule..

No Comments Found

Leave a Reply