Invita-ti oaspetii la nunta ta de vis.

Invita-ti oaspetii la nunta ta de vis prin cel mai frumos mod. Alege niste accesorii pentru nunta deosebite, care sa anunte intr-un mod special marele eveniment al vietii tale si prin care sa ii inviti sa participe alaturi de tine. Nu este nimic mai potrivit pentru a sarbatori o petrecere de nunta decat cu o serie de invitatii speciale pentur un moment special. Fiecare accesoriu destinat anuntarii petrecerii de nunta este compus din elemente de design minunate, care, imbinate armonios, cu un efect spectaculos. Colectia Clara de exemplu este formata din invitati deosebite pentru un asa eveniment. Cu siguranta ca cel mai frumos moment din viata dumneavoastra merita o atentie deosebita acordata fiecarui detaliu, incepand cu invitatiile de nunta, pe care vi le doriti unice, asa cum este si acest eveniment in viata dumneavoastra! Marturiile, micile cadouri pentru invitati, place carduri, meniuri sau plicurile pentru bani – toate se completeaza cu succes, pentru a contribui la reusita nuntii dumneavoastra!

000884

Invitatii de nunta – Deluxe Cards

Cateva din obiceiurile de la noi din tara legate de nunta.

Chemarea la nunta. 

Chemarea la nunta presupune invitarea oamenilor la nunta. Acest obicei se face in diferite momente si in multe moduri, in functie de obiceiul locului.

In Transilvania chemarea la nunta se face cu o luna, cu doua-trei saptamani inainte si in saptamana nuntii. De obicei se face in Duminica urmatoare logodnei. La acest ritual participa mirele si mireasa, vornici, flacai din partea mirelui si fete din partea miresei. Toti sunt imbracati de sarbatoare, flacaii, fetele si vornicii au costume nationale. Ei merg sa cheme tineretul din sat. Au in mana un toiag impodobit frumos, cu panglica tricolora sau rosie, pe umar au un colac mare impodobit frumos cu paglica, margele sau cu flori din aluat. Baietii tin mana o plosca cu tuica, iar fetele una cu vin. Merg prin sat si invita oamenii la nunta, si cine doreste sa vina, bea o gura de tuica sau vin din plosca. In plus, ei mai trebuie sa dea celor care ii invita un semn: o lingura, un ou etc.
Mirele si mireasa merg sa invite pe cei batrani si pe la rude, la fel imbracati, cu toiag, colac si plosca cu tuica sau vin.

In Moldova, chemarea la nunta este facuta de vornici, de miri si socri. Inainte de strabate tot satul, mirii fac niste bilete de instiintare dupa ce s-au logodit, apoi joi sau sambata ei incaleca pe cai si merg la toti satenii sa-i invite la nunta. Si in Moldova se obisnuieste sa se mearga cu plosca si daca omul vine, bea din plosca. In unele sate din Bucovina invitatia se face in ziua nuntii de catre vornici. Acestia dau detalii invitatilor despre cei doi tineri casatoriti.

In Oltenia chemarea la nunta se face in saptamana nuntii, indeosebi joia si sambata, cu plosca de tuica sau vin si cine bea inseamna ca vine. Uneori se cheama la nunta si in ziua nuntii adica Duminica. Cei care adreseaza chemarile la nunta sunt mirii si tineri din sat impreuna cu lautarii.

In zilele noastre, foarte putini se imbraca in costume nationale si umbla cu plostele prin sat pentru a invita oamenii la nunta. Modernele cartoane frumos colorate si desenate au cam luat locul acestui frumos obicei.

O stire destul de interesanta: Anda Adam se afla pe ultima suta de metri cu nunta. Pe 7 iunie, cantareata isi va uni destinul cu alesul inimii ei, Sorin Andrei.