advertoriale

KaffeRoma, atunci cand vrei sa treci la un alt nivel.

In lume există aproximativ 100 de specii de cafea (arbuşti de cafea) însă pentru prepararea cafelei sunt folosite doar patru specii din două soiuri: arabica şi robusta. Cea mai buna cafea este cea facuta de sotie dimineata cu dragoste. Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cofeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea canephora (Coffea Robusta), prima având boabe de calitate superioară. Calitatea cafelei este influențată și de locul de cultivare, depozitare și prăjire a boabelor de cafea. Evident conteaza si ce fel de cafea cat si modul de preparare. Daca vrei calitatea trebuie sa intelegi nivelul la care esti ca si degustator si sa treci usor usor la un alt nivel mai bun, mai dulce , mai consistent. Cafea pe care o cumparam cu ceva timp in urma nu era din cea mai ieftina dar nici nu poti sa spui despre ea ca era de top. La locul de munca nu consum cafea si incerc sa ma feresc de aparatul de cafea pe langa care trec in fiecare dimineata. Cafeaua nu este scumpa si este ok ca si calitate. De obicei consum o cafea mica dimineata facuta de sotie si cam atat, fac tot posibilul sa nu exagerez.

Istoric.

Originile cafelei s-ar afla într-o regiune a Etiopiei numită Kaffa și apoi introdusă în lumea arabă prin Egipt și Yemen, unde începe să se cultive în scopuri comerciale.
În trecut cafeaua era considerată aliment și nu băutură. Triburile est-africane măcinau boabele crude de cafea și prin amestecarea cu grăsime animală obțineau o pastă pe care războinicii o consumau pentru a avea mai multă energie în timpul luptelor.
Începând cu anul 1000, renumitul tămăduitor Avicenna, administra cafea în chip de medicament. Boabele de cafea erau fierte și transformate într-o băutură numită qahwa. Etiopienii obțineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermentarea în apă a boabelor uscate.
În secolul al XVI-lea, cafeaua se răspândește în Orientul Mijlociu (Persia și Turcia).

2016-07-12_194715

Capsule cafea – kafferoma.ro

De ce sa folosim capsule cafea si aparate de cafea?

Capsulele de cafea sunt un sistem revoluţionar de ambalare a cafelei care permite menţinerea mirosului şi aromei urmând stricteţea tradiţiei italiene si nu numai. Ca si pret facand o comparare iesi mai ieftin cu aceste capsule.

Capsule Yespresso Napoli. Origini : Indonezia Java, India Perghament Kaapi Royale, Brazilia Santos Arabica Paraiso, Uganda. Creată pentru a satisface adevarații iubitori de espresso ‘alla napoletana’ cu un gust intens, plăcut amar, sporește simțurile de ciocolată și cremă stăruitoare.

O ceaşcă de cafea este cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla în oricare dintre dimineţile de peste an. Dacă e vară, te împrospătează, dacă e iarnă te încălzeşte, dacă e pe Facebook îţi aduce un zâmbet! Sunt multe de spus despre cafea dar azi aş dori să mă rezum la câteva sfaturi despre „utilizarea” cafelei. Unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate efecte benefice ale cafelei este că te trezeşte, te energizează şi te binedispune în fiecare dimineaţă.

.

No Comments Found

Leave a Reply