La cati kilometri schimbam anvelopele?

Detinerea unui autovehicul ofera foarte multe avantaje insa si anumite dezavantaje, faptul ca luna de luna este nevoie de o anumita suma de bani pentru intretinerea acesteia este din punctul meu de vedere cel mai mare dezavantaj oferit de catre detinerea unui autovehicul.

Schimbarea pieselor uzate ori carburantul necesar sunt motivele pentru care luna de luna trebuie sa cheltuim o anumita suma de bani pentru intretinerea masinii pe care o avem. Daca in ceea ce priveste carburantul stim cand trebuie sa alimentam, cum ne dam seama cand trebuie schimbate piesele? Durata de utilizare a acestora precum si momentul in care masina nu mai functioneaza corect sunt criteriile de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba despre schimbarea pieselor autovehiculului.

Deoarece anvelopele sunt cele mai ignorate piese atunci cand vine vorba despre schimbarea pieselor, in continuarea acestui articol voi raspunde la intrebarea aflata in titlul acestui articol si anume, la cati kilometri trebuie schimbate anvelopele? Raspunsul la aceasta intrebare este destul de greu de dat deoarece depinde de mai multe criterii. In conditii de utilizare corespunzatoare, durata de utilizare a unor anvelope este de aproximativ 50000 km indiferent ca sunt anvelope vara ori de iarna. Aceasta durata de utilizare poate fi diminuata in cazul in care trecem prin una dintre urmatoarele situatii:

  1. Desi pana este o problema foarte populara si aparent minora, aceasta problema poate afecta integritatea cauciucului ceea ce inseamna ca acesta va trebui schimbat mai devreme decat ar fi normal.
  2. Drumurile pe care circulam nu sunt perfecte din nici un punct de vedere. Acest lucru poate deteriora anvelopele mai repede decat este normal, aceasta fiind o alta situatie datorita careia trebuie sa inlocuim anvelopele mai repede decat ar fi cazul.
  3. Utilizarea anvelopelor in situatii necorespunzatoare este o alta situatie datorita careia trebuie sa inlocuim anvelopele mai devreme decat in mod normal. Ce inseamna utilizare necorespunzatoare? Utilizarea anvelopelor de iarna pe timp de vara ori a celor de vara pe timp de iarna.
  4. Depozitarea gresita a anvelopelor de vara pe timpul iernii precum si a celor de iarna pe timpul verii este un alt criteriu ce influenteaza durata de utilizare a anvelopelor.

In concluzie, perioada la care trebuie schimbate anvelopele nu depinde doar de durata de utilizare a acestora ci si de modul in care anvelopele sunt utilizate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *