Lemnul si utilizarile sale in constructii

Lemnul este un material folosit in multe domenii, pentru numeroase sarcini inca din cele mai vechi timpuri. In constructii cu precadere, lemul  este folosit in la diverse sarcini si este materialul de baza pentru acopierisurile caselor dar si pentru multe amenajari interioare.

O data cu dezvoltarea tehnologiei si aparitia noilor metode de prelucrare a lemnului si de realizare a constructiilor, lemnul este folosit atat in forma sa initiata cat si in alte forme. Una dintre aceste forme este aceea de pal kronospan adica un material obtinut prin presarea particulelor lemnoase la temperaturi inalte, fiind folosite diverse rasini ca agent de legatura. Acest material poate fi folosit pentru diverse sarcini, chiar si pentru realizarea obiectelor de mobilier. Datorita faptului ca suprafata sa este realizata din particule fine de lemn, fiind foarte fina, il face usor de utilizat si de manevrat si totodata foarte rezistent.

Un alt material din aceasta gama este reprezentata de placile MDF. Aceste placi sunt realizate in principiu prin acceasi metoda ca si palul kronospan si pot fi folosite in aceleasi scopuri. Singura conditie este ca acestea trebuie folosite in medii uscate unde umiditatea aerului nu depaseste o anumita limita pentru ca materialul sa nu sufere anumite deformari sau daune.

Fiind student la o facultate destul de departe de casa, am ales sa locuiesc intr-un camin de studenti unde paturile sunt realizate din aceste materiale si au existat momente cand accidente au avut loc, fie o usa de dulap fisurata, fie un pal de la pat rup. In aceste situatii am fost nevoit sa cumpar altele si sa le inlocuiesc pe cele deformate. Din fericire colegii din ani mai mari mi-au recomandat magazinul Arabesque. Aici am reusit sa gasesc modelul potrivit de pal pentru patul meu iar la sfarsitul anului scolar sa ma decazez din camin fara probleme..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *