Leul si iepurele

Intr-o fabula se spune despre un leu ca vazuse intr-un tufis un iepure gras,pe care putea sa-l prinda cu usurinta.Insa vazand mai departe un cerb,alearga indata spre el.Iepurele o intinsa la fuga si de asemenea si cerbul.Cand leul se intoarse la tufisul unde dormta iepurele,a gasit locul gol.Sarmanul leu,vrand sa prinda cerbul,a pierdut si iepurele.Asa se intampla si in lumea noastra.Cine vrea mai mult pierde si ce avusese mai inainte.Pofta nestavalita  dupa posesiuni materiale este una din pornirile cele mai puternice din viata omului.Omului lacom ii scapa din vedere insusi scopul existentei umane.Viata omului nu sta in belsugul de lucruri pe care le poseda.

Iata unul din semnalele de alarma pe care l-a tras Mantuitorul,care insa ramane nebagat in seama de cei lacomi.Lacomia nu mai este considerata un pacat in vremea noastra.Un om lacom este considerat un intreprinzator.Oamenii considera ca devin mari in proportie directa cu averea lor.Si se pare ca asa ar sta lucrurile caci lumea ii masoara pe oameni dupa bogatia lor.Un om insa se masoara in realitate in functie de ceea ce este,nu de ceea ce are sau i se pare ca are,caci oricand poate ajunge in postura leului,pierzand totul.

10 thoughts on “Leul si iepurele

  1. Omul este ceva ciudat, cand nu ar vrea sa aiba, cand are vrea mai mult.
    Si totusi, oricat de mult ai avea niciodata nu vei fi satul, iar lucrurile simple, normale, aparent banale vor trece pe langa tine.
    Este adevarat ca daca ar fi sa alegem intre bogatie si saracie, am alege bogatia, si totusi, fericirea nu se gaseste nici in bogatie nici in saracie. Poate ca de multe ori un om sarac este mai calic decat unul bogat, caci cel bogat in bogatia lui nu mai arunca ochiul spre firimituri, dar cel sarac tanjeste.
    Ar fi multe de zis, dar nu e loc in comentariu.

  2. Sincer, mi se intampla si mie cate o data sa fiu ca leul din aceasta fabula. Defapt cred ca aproape tuturor ni se intampla din pacate …

  3. Lacomia e cel mai mare defect al omului, de la aceasta pleaca mai toate. Iar cand efectul acesteia vine in sens opus distruge tot, famiili, relatii, vieti.

  4. Ei nu par ceea ce sunt ci par ce nu sunt doctor filozof din pricina p rului care-i impodobe te masca soldat din pricina uniformei etc. Cel care f cea pe regele la teatru odat plecat devine iar i fierarul de toate zilele cel care pe scen era slobod afar de scen e rob iar i… Cand ziua aceasta se va risipi – i veni-va noaptea cea de spaim c reia mai degrab i-am zice ziu noapte pentru p c to i ziu pentru cei drep i cand reprezenta ia sfar ise-va i m tile fi-vor aruncate cand va fi cercetat fiecare pentru faptele lui nu fiecare pentru bog ia lui nu fiecare pentru rangul lui nu fiecare pentru puterea lui ci fiecare pentru faptele lui judec tor rege femeie sau b rbat cand ni se va cere o via i ni te fapte virtuoase f r s fie luate in seam nici rangurile str lucire nici neinsemn tatea s r ciei nici tirania dispre ului cand ni se va zice Inf i a i-mi fapte de e ti rob mai nobile decat acele ale unui slobod de e ti femeie mai vajnice de cat acele ale unui b rbat o atunci cu m tile c zute ar ta-se-vor adev ratul bogat i adev ratul s rac… ..2.

Comments are closed.