Fără categorie

Manualul Razboinicului Luminii la carti-beletristica.ro

Carti-beletreistica.ro este libraria online care ofera o gama diversificata de carti, de la autori nationali si internationali.

Unul din scriitorii cei mai apreciati la ora actuala este Paulo Coelho, iar carti-beletristica.ro aduce cititorilor romani a sa culegere de cugetari filozofice “Manualul Razboinicului Luminii”. Aceasta carte este considerata o adevarata nestemata.

In esenta ei, ca mai toate cartile lui Coelho, aceasta este un manual spiritual ce poate fi citit inclusiv ca un curs de leadership sau un manual pentru cum sa iti traiesti viata intr-un mod cat mai autentic. Aceasta este o poveste profunda, umana. A asculta o pveste de viata reala este un privilegiu pentru orice om.

In “Manualul Razboinicului Luminii”, autorul ne prezinta, la inceputul cartii, o poveste simpla. Este vorba despre un baietel usor impresionabil care este fermecat de mare si de povestirile minunate ale pescarilor.

Intr-o zi, in timp ce se plimba pe malul marii, acesta intalneste o femeie foarte frumoasa, care ii povesteste despre o insula misteriosa ce fusese inghitia de ape, din cauza unui cutremur. Pe insula existase un templu superb cu un clopot ce scotea perle. Apoi, pescarii si marinarii povestesc ca, daca asculti cu atentie, poti sa auzi perlele clopotului.

Baietelul devine atat de obsedat de aceasta poveste incat uita de prieteni si de familie si sta adesea pe malul marii asteptand, in zadar, sa auda clopotul. Acesta isi pierde prietenii, care incep sa il considere oarecum ciudat si parintii incep sa isi faca griji in privinta lui.

Baietelul incepe sa isi dea seama ca ceea ce povestise atat femeia, cat si marinarii si pescarii, este un neadevar. In final, acesta renunta si pleaca de la mare, hotarandu-se sa se intoarca la prietenii lui si sa fie mai deschis cu familia.

In momentul in care decide sa revina in lumea care il inconjoara, atunci aude perlele din clopot. Este o poveste incantatoare.

Cugetarile filozofice si pline de intelepciune din aceasta carte sunt multe. Iata cateva dintre ele:

  1. Un Razboinic al Luminii apreciaza felul in care un copil se uita la lume, deoarece acesta nu o priveste cu amaraciune.
  2. Un Razboinic al Luminii descopera ca entuziasmul si pregatirea nu sunt suficiente pentru a castiga. Ceea ce conteaza este experienta.
  3. Un Razboinic al Luminii nu se lasa influentat de aparente si tace intotdeuna atunci cand oamenii incearca sa il impresioneze.
  4. Un Razboinic al Luminii realizeaza ca riscul necesita si putina nebunie.
  5. Un Razboinic al luminii continua sa ii incurajeze pe altii pentru ca astfel se incurajeaza pe el insusi.
  6. Un Razboinic al Luminii stie ca disciplina trebuie sa fie mereu in stransa legatura cu compasiunea.
  7. Un Razboinic al Luminii este asemenea apei, care invata cum sa treaca printre obstacole.

Dupa ce baietelul aude clopotul templului pierdut, el este deja implicat pe deplin in viata reala, insa, in acelasi timp, este deschis catre minunile si misterele acesteia. Se mai intalneste, inca odata, cu frumoasa femeie care ii sugereaza sa scrie acest manual, care este o carte micuta, dar plina de intelepciune.

Toti cei care il indragesc pe Coelho trebuie sa cietasca “Manualul Razboinicului Luminii” ce va deveni, fara indoiala, una din cele mai iubite carti. Volumul este disponibil la carti-beletristica.ro, la un pret exceptional.

 

 

 

No Comments Found

Leave a Reply