Motive pentru falimentul unui Magazin Online

Majoritatea celor care isi deschid un magazin online in Romania, il inchid in mai putin de 1 an. O mare parte din cei care supravietuiesc primului an, il inchid in al 2-lea an de activitate, si foarte putine trec de primii 2 ani.

Pentru proprietarii (antreprenorii)  la inceput de drum, este o experienta foarte neplacuta, atat financiara cat si psihologica. Pleci la drum cu planuri mari, banii investiti sunt bani tai munciti sau imprumutati si pur si simplu totul se „naruie” pentru tine intr-un an sau 2. Ce s-a intamplat? Sunt eu de vina, e management defectuos, e criza de vina, sau pur si simplu nu exista cerere pentru produsele mele?

Vanzarile in mediul online cresc de la an la an, romanii sunt atrasi de cumparaturile online, dar oferta de produse si servicii inca nu atrage atat de multi potentiali cumparatori ca in alte tari, ale uniunii europene. Norvegia de exemplu, la o populatie de doar 4 milioane de locuitori, are aproape 4 milioane de cumparatori unici online. Stiu, veti spune ca sunt multi copii, dar acestia se suprapun cetatenilor straini!

Sunt atat de multe branduri de magazine online, incat orice magazin nou lansat nu poate avea succes? NU! Branduri online in Romania, le numeri pe degetele de la 1 mana, iar multitudinea de nise (piete) este atat de mare, incat este loc pentru oricine. Si atunci de ce atat de multe magazine noi sunt falimentare?

One thought on “Motive pentru falimentul unui Magazin Online

  1. Cele mai bune magazine online sunt cele facute prin afiliere la care nu prea ai ce sa pierzi ci numai de castiga 🙂 2Parale sunt cei mai tari in aceasta afacere 😉

Comments are closed.