Personale

Motoarele de curent continuu fara perii

La acest tip de motoare electrice, peria se inlocuieste cu un comutator electric extern, care este sincronizat cu pozitia motorului (va inversa polaritatea dupa cum este necesar pentru a mentine rotatia suntului motorului intr-o singura directie)

Avantaje:
– mai eficient decat motoarele cu perii
– folosit atunci cand controlul vitezei trebuie sa fie precis (cum ar fi in unitati de disc, masini de banda, masini electrice etc.)
– durata lunga de viata din moment ce ruleaza la o temperatura mai rece si nu exista perii care sa se uzeze.
Tipuri de motoare de curent continuu fara perii:
– motor pas cu pas
– motor de curent continuu fara miez/ fier

Motorul pas cu pas
Motorul pas cu pas este un tip de motor fara perii, care miscasuntul centralcate o parte dintr-un viraj pe rand. Acest lucru se face cu ajutorul unor electromagneti dintati, aflati in jurul unei formecentrale, de fier. Exista mai multe tipuri de motoare pas cu pas. Ele sunt utilizate in sistemele care misca obiectele intr-o pozitie precisa, cum ar fi un scaner, unitate de discsi dispozitivele de sculptura cu laser industriale.

Motorul fara miez / fara fier
Miezul de cupru sau aluminiu infasurat cu fire se roteste in jurul unui magnet, fara utilizarea fierului. Acest lucru se face printr-o forma cilindrica. Modelele speciale, asimetrice sau in forma de fagure sunt folosite pentru a pune in miscare bobinele de rotor pentru a asigura o rezistenta mecanicasi un fluxul magnetic uniform distribuit pentru toate bobinele din infasurarea rotorului. Acest lucru duce la cuplul maxim si rotatie neteda. Pentru ca nu are nici o baza de fier pentru a sprijini infasurarile, acestea sunt de obicei mentinute impreuna de epoxi. Unele modele folosesc un cadru din plastic.

In functie de geometria rotorului, motoarele fara fier pot fi cilindrice sau in forma de disc. Statorul este de multe ori realizat din AlNiCo, samariu-cobalt sau magneti din neodim.

Braco este una dintre cele mai importante companii din Romania ce ofera astfel de motoare electrice de curent continuu fara perii, de o calitate exceptionala, la preturi extrem de avantajoase. Cu o experienta de peste 20 de ani, Braco a dezvoltat o gama larga de motoare electrice ce acopera majoritatea aplicatiilor industriale si domestice si care va veni, cu siguranta, in intampinarea nevoilor dumneavoastra.

Produsele oferite de aceasta companie prezinta o lunga durata de functionare si o fiabilitate ridicata, aici acordandu-se o importanta deosebita atat mediului in care acestea vor functiona, precum si actionarii, cuplajului si serviciului de functionare.

Comparativ cu motoarele conventionale de curent continuu cu miez de fier, de tip perie, aceste tipuri de motoare electrice de curent continuu fara perii de la Braco nu au pierderi de fier, prezinta frecare redusa, si disipare termica acceptabila, ceea ce le face extrem de eficiente. Design-ul rotorului cu inertie scazuta este cheia pentru accelerare rapida si timpul de reactie rapid. In plus, caracteristicile lor liniare cuplu-viteza se potrivesc bine cu circuitele de comanda simple. Acestea ar trebui sa fie luate in considerare in special atunci cand se concep echipamente cu baterii si consum redus de energie, cum ar fi pagere, trenuri model si instrumente de mana.
.

No Comments Found

Leave a Reply