Comunicate de presa

Muzica este leacul mintii

Chitara este unul dintre cele mai appreciate si folosite instrumente muzicale; ea se preteaza cam oricarui gen de muzica. Istoria chitarei se intinde pe o perioada foarte lunga de timp, momentul ei de aparitie nu este foarte bine conturat in istorie insa, se considera ca aceasta a fost adusa din Babilon in Peninsula Iberica de catre romani sau arabi in secolul XII.

EVOLUTIE…

Era faimosului instrument se pare ca a inceput cu harpa sub forma de castron. Aceasta era confectionata inca din preistorie din carapace de broasca, iar corzile erau din intestine de animale. Chitara cu patru corzi a dominat Europa Renascentista pana aproape de sfarsitul secolului XVI, cand in Italia a aparut “guitarra battente”. Aceasta “guitarra battente” era o chitara cu cinci corzi care usor, usor a detronat-o pe cea cu patru. De la acea prima chitara cu cinci corzi s-a pastrat chiar si tuningul standard pentru primele cinci corzi: A, D, G, B, E. Tot italienii au fost cei care au adus-o la forma sa actuala, cu sase corzi. In jurul anului 1850, Antonio Torres a crescut marimea corpului chitarii, aceasta fiind si forma actualelor chitari, ceea ce a dus la imbunatatirea sunetului; volumul si durabilitatea au crescut de asemenea.

Specialistii afirma ca muzica se naste din trei elemente: repertoriu, instrument si interpret. Pornind de la acest lucru putem afirma ca si chitara evolueaza in sensul in care evolueaza si aceste trei elemente. Chitara are un potential expresiv deosebit de mare desi uneori tinde sa fie subapreciata din cauza chitaristilor amatori care o fac sa para usor de studiat si invatat. Lucrurile nu sunt atat de simple, chitara se invata intr-un timp indelungat, este nevoie de multa pasiune, munca si determinare, iar pana a se ajunge la discutii despre secretele interpretarii trebuie parcurse multe ore de tehnica, precum si altele ce tin de intelegerea semnelor si specificatiilor de pe partituri.

Stramosii chitarei moderne sunt chitara renascentista, lauta si mandora. Stramosul indepartat este chitara romana, iar stramosul imediat al chitarei moderne este “viola da mano”, aparuta in secolele XV-XVI. Repertoriul acestui instrument este foarte mare si variat, acesta contine piese ale compozitorilor Luis de Milan, Luis de Narvaez, Enriquez de Valderrabano, Augustin Barrios Mangore sau Rolan Dyens.

Cele mai simple metode de acordare a chitarei sunt cele ce presupun folosirea unui acordor electronic sau a unui program de acordare. Pentru acordare este necesar un camerton, un diapazon sau chiar “tonul de telefon”( acesta reprezinta nota LA).

INSTRUMENTE MUZICALE DE LA MUZICA STORE

Esti instrumentist profesionist sau doar un simplu amator? Doresti sa iti achizitionezi o chitara sau orice alt instrument muzical? In acest caz nu ezita sa vizitezi site-ul www.muzicastore.ro . La Muzica Store gasesti o gama larga de instrumente muzicale la un raport extraordinar calitate-pret. Pe langa instrumente muzicale, Muzica Store iti ofera si alte produse ca echipamente pentru studio, lumini, echipamente DJ, stative sau tot felul de cabluri. Apeleaza cu incredere la Muzica Store si achizitioneaza instrumentul muzical ce va oferi muzica vietii tale..

No Comments Found

Leave a Reply