Personale

Noua taxa auto

Noua taxa auto readuce moda masinilor aduse din Germania, dar nu mai vechi de 2007. Acelasi model de masina, si cu 2.000 de euro mai putin decat in tara.
Noua taxa auto readuce moda masinilor aduse din Germania, dar nu mai vechi de 2007. Soferii care ajung la nemti pot gasi acelasi model si cu 2000 de euro mai putin decat in tara. Iar diferenta de pret poate acoperi si taxa auto care va intra in vigoare peste cateva zile.sursa

Targul auto din Vitan din Bucuresti s-a umplut de masini aduse din Germania. Da saptamana viitoare, soferii vor plati si cu 25% mai putin la prima inmatriculare, potrivit noii taxe auto.Un autoturism adus din Germania a costat la nemti 5.000 de euro. Drumul pana in Romania, plus taxa de inmatriculare si alte biruri platite la stat au ridicat pretul masinii la 6.000 de euro.

Acelasi model din 2008 inmatriculat deja in Romania costa aproximativ  7.000 de euro, asa ca-i mai avantajos unul adus de afara, sustin vanzatorii de masini second hand.

Sumele care trebuie sa le platesti pentru a avea onoarea sa circuli cu masina sunt destul de mari, incepand cu taxa de mediu, apoi rovinieta, asigurarea RCA, toate cresc pretul considerabil. Cu rovinieta este o alta problema, atunci cand mergi pe drumurile de centura  ale orasului si daca acesta are rang de drum national te poti trezi cu amenda pentru lipsa rovinieta.

Intrebarea e alta pentru mine.Ce fac eu cu dacia mea 1310?

.

5 Comments

 • Ionut-Cosmin

  Bucure cu Dacia daca merge si scoate fum :))) este buna daca scoate prea mult si polueaza la fier vechi sau la remat si iti iei mai bine una la mana a doua

  Reply
 • Perfu

  E un circ mare cu taxa asta auto care din punctul meu de vedere este ilegala

  Reply
 • Florin

  O poți vinde.. dar să o lași pe numele tău.. știu persoane care au făcut asta, iar noul proprietar plătea impozite și tot ce trebuie. Sau, o poți duce la Remat :).
  Am pus și eu pe blog un calculator pentru noua taxă auto 🙂

  Reply
 • fotograf nunta bucuresti

  Pe aer mai ramane sa ne puna astia taxe…ca in rest le avem pe toate!

  Reply
 • Alex

  Noua taxa din 2012 ma dispera. A folosit un calculator taxa auto 2012, http://calculatortaxaauto.info , taxa depaseste orice limita .

  Reply

Leave a Reply