O fi un profit bun?

Vine sarbatoarea atat de mult asteptata pe timp frumos,primavara si anume Pastele.Pregatiri,alergatura aproape ca la craciun,domne sa avem pe masa de toate.Am mers azi pentru cateva cumparaturi in kafland.In mijlocul drumului ditamai mormanul de lumanari.De cica sa aduca omul lumina in casa de la biserica.O alta inventie omeneasca pe dinafara bibliei.Multe biserici vor vine lumanari la greu.Si uite asa ajunge tata popa sa scoata un profit de pe urma la oameni.Acum stau si ma intreb o fi un profit bun din afacerea asta?

8 thoughts on “O fi un profit bun?

 1. Stai putin, tu crezi ca „popa” baga banii de la lumanari in buzunar ? Banii de pe lumanari ajung la episcopie sau arhiepiscopie, ca doar nu le face el in curtea bisericii . Bine, catva la suta din suma aia ramane si la parohie unde se impart pentru salarii sau altele . Nu trebuie sa ganditi asa la prima vedere .

 2. prea multi bani se castiga pe seama oamenilor negajiti si pacat ca nu se respecta ce este scris in biblie (fara lumanari)

 3. Bucur, tu confunzi biserica cu credinta crestina. Eu nu inteleg de ce faci asa confuzie. Ce legatura este intre biserica si Dumnezeu, caci eu nu o vad.

 4. Autorul blogului este neoprotestant. Se vede asta de la o posta. De ce tac sectele, insa, atunci cand este vorba de zeciuiala?

 5. Dragul meu cocosila:(vezi ce frumos vb nu) faptul ca spui despre mine ca sunt neoprotestant nu ma derajeaza absolut deloc.Nu ma intereseaza religia sau cultul cuiva ci vreau sa stiu cand vb cu el daca este crestin adevarat sau nu.Cat priveste cei 10% din venit care se da in bisericile neoprotestante este scris in biblie sa faci asa.A se citi Maleahi 3;8-10

  8.Se cade sa insele un om pe Dumnezeu cum Ma inselati voi? Dar voi intrebati: „Cu ce Te-am inselat?” Cu zeciuielile si darurile de mancare.
  9. Sunteti blestemati cata vreme cautati sa Ma inselati, tot poporul in intregime!
  10. Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare.

 6. Comentariul meu se referea la atitudinea pe care o ai fata de traditia ortodoxa, respectiv la folosirea lumanarilor, etc. Taica popa, asa cum il numesti cu oarecare ironie, nu traieste doar cu aer, cum sunt sigur ca nu traiesc nici pastorii neoprotestanti. Cat despre zeciuiala, e tot o forma de sustinere a cultului respectiv, o forma de jertfa. Ramane de vazut ce se face cu ea in vremurile noastre.

Comments are closed.