Orasele fantoma din China

Cand intreaga lume se confrunta cu teribila recesiune, chinezii se aflau in boom economic. Si ce se intampla atunci cand economia infloreste? Se construieste. Mult, poate mult prea mult, chiar si pentru o societate consumerista.Asa s-a intamplat si in China, acolo unde orase intregi sunt locuri ale pustiirii, unde autostrazile duc spre nicaieri, unde blocurile, mall-urile sunt goale, iar de pe aeroporturi nu decoleaza niciun avion.sursa

In 64 de milioane de locuinte nu sta nimeni, asta in timp ce milioane de oameni din intreaga lume nu au un acoperis deasupra capului.Astfel a rezumat situatia din China, analistul Nouriel Roubini, declarand in continuare ca balonul imobiliar chinez este pe cale sa se sparga.

Asadar au locuinte dar le lipsesc probabil bani populatie sa le cumpere si sa ia viata aceste orase impresionate.

12 thoughts on “Orasele fantoma din China

  1. Am văzut și eu poze cu acele orașe fantomă. În timpul boom-ului au construit la foc continuu iar acum au rămas orașele goale că nu are cine să cumpere locuințele.

  2. Trebuia sa pui si niste poze ….. nu stiu de ce nu se gandesc sa reduca considerabil din pret pentru a le putea da si la cei cu bugetul minim , ca si asa daca le lasa or sa se distruga de la sine …. si apoi uite cum se duce economia Chinei ….

  3. M-as muta acolo, sincer ! Nu prentru asta ci pentru ca sunt niste oameni adevarati care muncesc deasta au ce au ei..

  4. ……………………………………………Primarii celor mai mari 25 de orase din lume au o responsabilitate mult mai mare decat multi ministri sau prim-ministri. Spre exemplu Londra orasul situat pe locul 23 in lume dupa marime are mai multi rezidenti decat alte tari in intregime cum ar fi Paraguay Danemarca Noua Zeelanda sau Irlanda…..Karachi cel mai mare oras la nivel global are o populatie mai mare decat cea a Ungariei Portugaliei sau Greciei.

  5. Potrivit sursei citate marile evenimente ce urmeaza a fi organizate in metropola braziliana precum Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 si Jocurile Olimpice din 2016 contribuie substantial la cresterea prestigiului marelui oras iar perioada celebrului Carnaval de la Rio a ridicat si mai mult nivelul preturilor locale. Duminica 12 Decembrie 2010 ora 08 31 Alte articole despre Din ce in ce in ce mai multi britanici consuma alcool iar partea proasta e ca fac asta in mod regulat. Studiul arata ca unul din 10 britanici consuma zilnic alcool de doua ori mai mult decat francezii.

Comments are closed.