Fără categorie

Pansamente de calitate

Pansamentele sunt acele mici accesorii medicale de care nu trebuie sa ne lipsim niciodata. Fie ca vorbim despre un cabinet medical sau dulapiorul de acasa cu medicamente, pansamentele trebuie sa fie mereu la indemana.

Niciodata nu poti stii cum te poti taia din gresela si pentru a stopa sangerarea este indicat sa folosesti un pansament steril, care sa impiedice bacteriile sa ia contact cu rana deschisa.

Magazinul online mkd-medicale.ro ofera o gama foarte vasta de pansamente Hartmann, destinate uzului in cabinet sau acasa.

Exista mai multe tipuri de pansamente, iar Hartmann ofera mereu diversitate pentru a oferi atat medicilor, cat si pacientilor uneltele necesare pentru o vindecare cat mai rapida.

Gama de pansamente Hartmann ofera:

– Pansamente din poliacrilat

– Pansamente din spuma poliuretanica

– Pansamente cu hidrocoloid

– Pansamente din fibre de alginat

– Pansamente cu hidrogel

– Pansamente cu suprafete de contact impregnate

– Pansamente cu suprafete de contact neimpregnate

– Comprese din tifon

– Comprese din material netesut

– Plasturi postoperatorii

– Tampoane de uz general

Toate aceste pansamente se pot regasi pe site-ul mkd-medicale.ro, la preturi foarte avantajoase.

Pentru a intelege mai bine cum se folosesc pansamentele este important sa cunosti clasificarea acestora.

Pansamentul uscat – se caracterizeaza prin utilizarea de comprese neimpregnate, mentinute printr-o banda adeziva si care acopera o plaga simpla, curatata in prealabil cu ajutorul unei comprese sterile imbibata intr-un produs antiseptic.

Pansamentul umed – Acest pansament poate fi de doua feluri.

Pansamentul alcoolizat este constituit din comprese imbibate in alcool, in general de 70°, si acoperite cu un strat gros de vata si apoi de un bandaj. Acest pansament provoaca o vasodilatatie locala si o actiune antiinflamatorie si calmanta. El se aplica indeosebi pe panaritii si pe plagile foarte infectate. Acest pansament trebuie reinnoit cu regularitate, cel putin de 4 ori pe zi.

Pansamentul pe baza de pasta antiflogistica are o actiune decongestionanta si antiseptica. El este utilizat mai ales in caz de dermatoza acutasi zemuinda. Pasta incalzita la bain Marie se pune intre doua comprese, mentinute daca este posibil printr-un bandaj. Pansamentul trebuie sa fie reinnoit de doua ori pe zi.

Pansamentul gras – este format dintr-o compresa si substanta grasa. Pansamentul gras favorizeaza cicatrizarea. EI nu adera la plaga si permite reconstituirea epidermei.

Pansamentele grase preunse sunt facute din tifon impregnat cu ulei, camfor, amestecuri de produse cu actiune anti­inflamatorie si antibiotica sau doar cu antibiotice.

Pansamentul pelicula – se obtine prin pulverizarea unei substante, cu ajutorul unui aparat de aerosoli.

El se aplica de plagile in curs de cicatrizare şi realizeaza o protectie cutanata invizibila, sterila, permeabila la aer, constituita dintr-un film (pelicula) de material plastic sau acrilic.

Pansamentul compresiv – exercita o presiune asupra plagii, este aplicat atunci cand plaga sangereaza. El este mentinut cu ajutorul unei benzi elastice adezive timp de maximum 20 de minute.

O baza stabila in cunoasterea pansamentelor poate face diferenta atunci cand i se acorda ingrijire unui pacient. Mkd-medicale.ro este site-ul cel mai recomandat de unde cabinele si saloanele se pot aproviziona cu pansamente Hartmann de cea mai buna calitate!

 

No Comments Found

Leave a Reply