Internet Reportaj

Pericolul şi beneficiul citirii unei cărţi bune

Trebuie să ne ferim de obiceiul comun de a ne pune încrederea în cărți. Este nevoie de un efort hotărât al minții pentru a ne elibera de greșeala de a face din cărți şi din învățători scopuri în sine.

Cel mai rău lucru pe care îl poate face o carte pentru un creștin este să-i lase impresia că a primit din ea ceva cu adevărat bun; cel mai bun lucru pe care îl poate face este să arate calea către Binele pe care el Îl caută. Rolul unei cărți bune este de a fi un indicator care să-l îndrume pe cititor spre Adevăr și Viață. Cartea care slujește cel mai bine este aceea care, de la început, se face dispensabilă, exact aşa cum un indicator de direcție este cel mai folositor după ce este uitat, după ce călătorul ajunge în siguranță la adăpostul dorit. Lucrarea unei cărți bune este de a stimula cititorul la o acțiune morală, de a-i întoarce ochii spre Dumnezeu și de a-l impulsiona să meargă înainte. Mai mult de atât nu poate face.

Scris de

A.W. Tozer

.

3 Comments

 • Cypy

  buna eu te-am trecut in lista mea de bloguri cu numele Bucur blog, daca doresti sa colaboram astept un raspuns la acest mesaj

  Reply
 • Derscanu

  Cartile sunt calea catre cunostere. Nu poti sti daca o carte este buna sau nu fara sa o citesti, nu?
  Intr-adevar, unele carti nu merita citite, iar acest lucru se vede inca de la prima pagina.

  Reply
 • val33ntyn

  si eu m-am apucat de citit 🙂

  Reply

Leave a Reply